ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (9/5/07)

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (9/5/07)

Τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια από μεταλλευτική εταιρεία, να επεκταθούν οι δραστηριότητές της στο Βουνό της Οίτης, στις περιοχές Παύλιανης - Γοργοποτάμου - Υπάτης, σε δάση και δασικές εκτάσεις δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000, κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους, σε 296 σημεία, με έρευνες και εξόρυξη.

Το βουνό των πεζοπόρων, το βουνό με τα περισσότερα είδη φυτών και λουλουδιών, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, που με τα πλούσια νερά του τροφοδοτεί τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και τη λίμνη του Μόρνου που υδρεύεται η Αττική, διατρέχει σοβαρούς κινδύνους εκτεταμένων μη αναστρέψιμων καταστροφών, με αρνητικές επιπτώσεις, στην υγεία, την οικονομική δραστηριότητα, την ίδια τη ζωή όλων μας και του μέλλοντος της νέας γενιάς.

Σήμερα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και όλες οι πολιτικές δυνάμεις διακηρύσσουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, είναι χρέος ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Ελλάδα.
Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο επιχειρούμενο έγκλημα.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να μη διανοηθούν να δώσουν οποιαδήποτε άδεια στην εταιρεία για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Βουνό της Οίτης.
Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, όλο το λαό, να αντιταχθούν με όποιο τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο, ώστε να ματαιωθούν οι προσπάθειες της εταιρείας.
Συμμετέχει στη Πορεία Περιβάλλοντος στις 27/5/07 και συμπαρατάσσεται σε δράσεις που συμβάλουν στη ματαίωση της δραστηριότητας μεταλλείου στο βουνό της Οίτης.

Το παρόν ψήφισμα να διαβιβαστεί στα αρμόδια Υπουργεία, σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, στην ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κ.λπ..