Διαμαρτυρία για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αττική και τη Βοιωτία

Σήμερα (16/01/09) στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μετρό του Συντάγματος στην Αθήνα, η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα κάνει διανομή φιαλιδίων με δείγματα απο τον Ασωπό και ενημερωτικό υλικό, ώστε να δώσει στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να εκτιμήσουν το έργο της Πολιτείας για τον έλεγχο της βιομηχανικής ρύπανσης. Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον είναι:

«Φτάνει πια ! Διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα σε Αττική και Βοιωτία

ΣΗΜΕΡΑ: Δύο χρόνια από τότε που ξέσπασε η κρίση με τη μόλυνση των νερών της Βοιωτίας και της ΒΑ Αττικής, με καρκινογόνες τοξικές ουσίες, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Παρά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των πολιτών και τις διαβεβαιώσεις Υπουργείων και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο καθεστώς της παρανομίας και της ρύπανσης:

- ο Ασωπός και τα υπόγεια νερά συνεχίζουν να είναι κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων,

- οι αέριοι ρύποι εκπέμπονται αμείωτοι,

- τα στερεά τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες χωματερές, νταμάρια και ρέματα

ΑΥΡΙΟ

Ολόκληρη η Βοιωτία μετατρέπεται σε ζώνη ανεξέλεγκτης εγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων με βάση τα νέα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ένα νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο δημιουργείται στην Στερεά Ελλάδα, με είκοσι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα και φυσικό αέριο, οι 12 από αυτές στην Βοιωτία.

Αν όλα αυτά υλοποιηθούν, οι εκπομπές ρύπων και θερμότητας θα είναι ασύλληπτες και θα επηρεάσουν άμεσα ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Για τις κλειστές και ήδη μολυσμένες θάλασσες στον Κορινθιακό και στον Ευβοϊκό η καταστροφή δεν θα είναι αντιστρέψιμη.

Αγωνιζόμαστε:

- Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία και την υποβάθμιση

- Να σπάσουμε το απόστημα της σιωπής και της συγκάλυψης

- Να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ρυπογόνων ενεργειακών μονάδων

- Να περιφρουρήσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον».