Κινητοποιήσεις για το έγκλημα στον Ασωπό

Ο Ασωπός αργοπεθαίνει. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν μια ομάδα παραφρόνων έβαζε με σύριγγα δηλητήριο στο σώμα ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί το δηλητήριο στον Ασωπό δεν μπαίνει με την σύριγγα αλλά με μεγάλους (κρυμμένους) αγωγούς, που συνδέονται με ντόπιες βιομηχανίες.
Και όπως θα συνέβαινε με κάθε... Άνθρωπο έτσι κι εδώ εκείνοι που βλέπουν το έγκλημα αντιδρούν, φωνάζουν και ζητούν την άμεση επέμβαση όσων μπορούν να αποτρέψουν τον οριστικό θάνατο.
Στο πλαίσιο αυτό... τo Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 11.00π.μ. , πολίτες απο Αν. Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, συναντιούνται στα διόδια Σχηματαρίου με το αυτονόητο αίτημα:
«Να σταματήσει το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στην ανεξέλεγκτη βιομηχανική ζώνη!».
H Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, είναι ένα άτυπο (δεν έχει νομική υπόσταση) δίκτυο τοπικών κινήσεων, συλλόγων, ομάδων και μεμονωμένων πολιτών που συστήθηκε το Μάιο του 2007. Ένα δίκτυο συνεργασίας, συντονισμού και κοινής δράσης.
Μέχρι σήμερα έχουν ασχοληθεί κυρίως με τα προβλήματα της βιομηχανικής ρύπανσης στην περιοχή Οινοφύτων - Θήβας, Θίσβης, Αντίκυρας - Άσπρων Σπιτιών, των σχεδιαζόμενων νέων ενεργειακών εγκαταστάσεων, τη χωροταξία, τη διάθεση των αστικών αποβλήτων και ότι άλλο προκύψει, συζητηθεί και συναποφασιστεί: για παράδειγμα έχουν αγωνιστεί για την υπεράσπιση τεράστιων δημόσιων δασικών εκτάσεων που διεκδικούνται απο την βοιωτική εκκλησία.
Η Συμπαράταξη στηρίζεται αποκλειστικά στην ελεύθερη εθελοντική συμμετοχή των μελών της.
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών είναι ανάλογο με τις προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι και όσες αναγνωρίζουν ότι το εγχείρημα της Συμπαράταξης τους αφορά.