Διαδίκτυο

Επιλεγμένη Ενημέρωση από το Διαδίκτυο

 

Τοξικό το 1/3 της ευρωπαϊκής παραγωγής φρούτων

xhmika_trofimaΤο ένα τρίτο των μήλων και τα μισά από όλα τα μούρα που ελέγχθηκαν είχαν υπολείμματα από τις πιο τοξικές κατηγορίες φυτοφαρμάκων, μερικά από τα οποία έχουν συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι παραμορφώσεις κατά τη γέννηση.

Τα υπολείμματα στα ακτινίδια αυξήθηκαν από 4% το 2011 σε 32% το 2019, με τη μόλυνση των κερασιών να υπερδιπλασιάζεται επίσης από 22% σε 50% την ίδια χρονική περίοδο.

Συνολικά, η ανάλυση σχεδόν 100.000 δημοφιλών δειγμάτων φρούτων στην Ευρώπη καταγράφηκε αύξηση 53% στη μόλυνση από τα πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα, σε διάστημα 9 χρόνων. Η έρευνα διεξήχθη από το Pesticide Action Network (PAN) Europe.

Η έρευνα δεν περιελάμβανε βρετανικά προϊόντα, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει πάνω από 3,2 εκατομμύρια τόνους φρέσκων φρούτων και λαχανικών από την ΕΕ κάθε χρόνο, καλύπτοντας περίπου το

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2021: Το πλεόνασμα, η έλλειψη και η... ηθική τροφή

trofh 2

Οι τροφές που επιλέγουμε και ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε επηρεάζει όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την υγεία του πλανήτη, επισημαίνει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως οι δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη διανομή και την κατανάλωση τροφίμων, είναι υπεύθυνες για το ένα τρίτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Μιλάμε πλέον για την ακεραιότητα τροφίμων, το λεγόμενο product integrity» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστήμονας τροφίμων και βιολόγος, Νίκος Γδοντέλης.

«Δηλαδή ένα προϊόν πρέπει να είναι 'ηθικό', να μην βλάπτει το περιβάλλον. Με τις αγορές κρέατος της Κίνας και της Ινδίας να διευρύνονται, παρατηρείται αύξηση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα. Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι αν στρέψουμε

Ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας του LIDL

lidlΗ πίεση που ασκείται στους παραγωγούς για πολύ μειωμένες τιμές αγοράς αποτελεί έναν απο τους βασικότερους παράγοντες πτώσης της ποιότητας των παραγόμενων αγαθών.

Οι αποδείξεις βλέπουν η μία μετά την άλλη το φως της δημοσιότητας, δείχνοντας παράλληλα στον καταναλωτή τον δρόμο της οικοαυτάρκειας και της άμεσης επαφής με τον παραγωγό... χωρίς μεσάζοντες.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή  Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, κατόπιν διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπίστωσε την εμπορία συσκευασμένου

Το οινόπνευμα με μέτρο κατά του διαβήτη. Ευεργετικότερο όλων το κρασί

krasiΤο αλκοόλ με μέτρο, κατά του διαβήτη τύπου 2. Σε αυτό το συμπέρασμα, κατέληξαν Δανοί επιστήμονες, ενώ συστήνουν ως ευεργετικότερο το κρασί.

Το κρασί φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο, ίσως διότι βοηθάει τον οργανισμό να ρυθμίζει καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Diabetologia, μελέτησαν 70.551 άνδρες και γυναίκες καταγράφοντας επί μία πενταετία πόσο αλκοόλ έπιναν και πόσο συχνά.

Στο τέλος της περιόδου παρακολουθήσεως, 859 άνδρες και 887 γυναίκες είχαν εκδηλώσει διαβήτη, με τους περισσότερους να παρουσιάσουν την τύπου 2 μορφή της

Στα σκουπίδια 88 τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο

1Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τα τρόφιμα που παράγονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν καταναλώνονται, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 20% των τροφίμων (που υπολογίζεται σε 88 τόνους) δεν καταναλώνεται ποτέ και καταλήγει στους κάδους απορριμμάτων, με το κόστος της σπατάλης τροφίμων να φτάνει τα 143 δισ. ευρώ ετησίως.

Η Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι τα τρόφιμα σπαταλώνται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων: από τις φάρμες ως την επεξεργασία και την παραγωγή τους και από τα

Βόμβα στην αγορά: Ελληνικό γιαούρτι με ξένο γάλα!

3Την “Kερκόπορτα” για την άλωση της ελληνικής αγοράς γάλακτος από το ξένο γάλα εκτιμάται ότι ανοίγει η υπουργική απόφαση που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους πως το σχέδιο των αλλαγών στο άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος, αφού πλέον δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείται νωπό γάλα για την

Οι άστεγοι λιγότεροι από τα άδεια σπίτια!

11 εκατομμύρια ήταν το 2011 τα άδεια σπίτια στην ΕΕ ενώ οι άστεγοι αριθμούν 4,1 εκατομμύρια!

astegoiΣοκ και έκπληξη προκαλούν τα 11 εκατ. άδεια σπίτια που θα μπορούσαν να στεγάσουν άνετα και μάλιστα πάνω από δυο φορές όλους τους άστεγους της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από την ΕΕ η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Οι μεσίτες λένε ότι είναι μία «σοκαριστική σπατάλη ο υπερβολικός αριθμός σπιτιών που μένουν άδεια, ενώ εκατομμύρια φτωχοί ζητούν στέγη».

«Είναι απίστευτο. Είναι ένας μαζικός αριθμός», δήλωσε ο Ντέιβιντ Άιρλαντ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Empty Homes, που αγωνίζεται για να καταστούν διαθέσιμα σε άστεγους άδεια σπίτια.

«Τα σπίτια έχουν χτιστεί για να ζουν άνθρωποι μέσα σ' αυτά, εάν αυτό δεν γίνεται κάτι σίγουρα πάει λάθος στην

Τα κάρβουνα της "ανάπτυξης"

SaraH Σάρα έφυγε απο την ζωή στα 13 χρόνια της ενώ κοιμόταν. Δηλητηριάστηκε απο τις αναθυμιάσεις μιας ψησταριάς. Την είχε ανάψει η μάνα της -όχι για να ετοιμάσει ένα γιορτινό γεύμα αλλά- για να ζεσταθούν, καθώς εδώ και 2,5 μήνες η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα.

Καλό ταξίδι κορίτσι. Συγνώμη που αφήσαμε τα κάρβουνα να κόψουν το νήμα της ζωής σου τόσο νωρίς.
Ήταν τα κάρβουνα της "ανάπτυξης".


Πόσα όνειρα να είδες άραγε στην λάμψη τους τις κρύες νύχτες του στερνού σου χειμώνα...
Τα νιάτα σου λαχταρούσαν μια καλύτερη ζωή και εσύ προσπαθούσες να καταλάβεις αυτήν την κοινωνική αδικία που στον 21ο αιώνα σου στερούσε το φως, την θέρμανση, ένα ζεστό μπάνιο, τα... χαρούμενα

Στο 1% των νοικοκυριών το 39% του πλούτου

1Oι ζάπλουτοι αυξήθηκαν διεθνώς 10% το 2012, είναι 13,8 εκατομμύρια και κατέχουν 52,8 τρισ. δολάρια.

Ο περισσότερος παγκόσμιος πλούτος βρίσκεται στα χέρια λίγων ανθρώπων πάνω στον πλανήτη, όπως καταδεικνύεται στην τελευταία έκθεση της Boston Consulting Group για τον παγκόσμιο πλούτο το 2013.

Συγκεκριμένα, στο 1% των νοικοκυριών της Γης βρίσκεται το 39% του συνολικού πλούτου. Το παρελθόν έτος, ο αριθμός των ζάπλουτων νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 10%, φθάνοντας τα 13,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Συνολικά, ο παγκόσμιος ιδιωτικός πλούτος αυξήθηκε το 2012 κατά 7,8%, φθάνοντας τα 135, 5 τρισ. δολ. από τα 125,7 τρισ. δολάρια το 2011. Aπό αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, στο 1% των παγκόσμιων νοικοκυριών ανήκουν τα 52,8 τρισ. δολάρια. Ταυτόχρονα,

Γνώρισε μια κατάληψη απο μέσα...

BotanikosΓια όσους κατάληψη ενός χώρου σημαίνει βρωμιά και μολότοφ, επειδή αυτό λένε τα αστικά δελτία ειδήσεων...

Η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Γνώρισε μια κατάληψη από μέσα! Μην πιστεύεις στα δελτία ειδήσεων!» το Σάββατο 2/2 στις 11.00 στο χώρο της κατάληψης. 

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, αυτό το Σάββατο στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, στην εκδήλωση σποράς καλοκαιρινών κηπευτικών από παραδοσιακές ποικιλίες που θα διανείμουμε στην γιορτή της Άνοιξης! Η τροφή δε φυτρώνει μέσα στο σούπερ μάρκετ! Η γη ανήκει σε όλους και οι σπόροι της πρέπει να είναι ελεύθεροι για όλους!!!Αυτενεργούμε και

Είμαστε Όλοι Έλληνες !

imaste_oli_EllinesΗ Ελλάδα μας δείχνει πώς να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σ’ ένα αποτυχημένο σύστημα

του John Holloway

Η οργή που εκδηλώθηκε στις ελληνικές πόλεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας εμπνέει όλους όσους υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων.

Δε μου αρέσει η βία. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να κερδηθούν πολλά καίγοντας τράπεζες και σπάζοντας παράθυρα. Κι όμως νιώθω

Ζαπατίστας... 2012

zapatistasΗ αξιοπρέπεια ρίζα να γίνει πάλι και νέο κόσμο να γεννήσει!

«Καθένας πρέπει να επινοήσει το δικό του μοντέλο στον τόπο του, στη γειτονιά του, στην πόλη του, στη χώρα του. Και αυτό θα είναι η καλύτερη αλληλεγγύη για μας»

Ζαπατίστας.

1 Γενάρη 1994: Μια εξέγερση ιθαγενών λαών στο νοτιοανατολικό Μεξικό συγκλονίζει τη χώρα. Τα αιτήματα της: άμεση δημοκρατία, δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια... Εκεί η «πρόοδος» του καπιταλισμού δεν μπόρεσε να δημιουργήσει βουλιμικούς άναρχους και μόνους καταναλωτές, αλλά παρέμειναν οι κοινότητες και σε μεγάλο μέρος η οικοαυτάρκειά τους. Η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών στην ημερήσια διάταξη!

Στα θρανία για αγνή τροφή

seminariaTμήμα επιμόρφωσης με θέμα: «Βιολογικές Καλλιέργειες: Οι εργασίες του μήνα», πρόκειται να λειτουργήσει το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Ομάδα Φίλων Βιολογικής Γεωργίας.

Τα μαθήματα θα γίνονται δυο μέρες κάθε μήνα, και συγκεκριμένα

κάθε πρώτη Δευτέρα (6.30 μ.μ.) του μήνα με συζήτηση μέσα στην αίθουσα και κάθε πρώτη Τρίτη (3.30 μ.μ.) του μήνα με πρακτική ενασχόληση σε χώρους των συμμετεχόντων,με εξαίρεση τον Ιανουάριο, που τα μαθήματα λόγω των εορτών θα

Προτιμούμε να πεθάνουμε

metanastes250 στην Αθήνα και 50 στην Θεσσαλονίκη

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι μετανάστες

Τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Ιανουαρίου έφτασαν από την Κρήτη 250 μετανάστες ζητώντας ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Η απεργία πείνας ξεκίνησε χτες, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ως ένας αγώνας αξιοπρέπειας για ανθρώπους που επί πολλά χρόνια εργαζόντουσαν σε καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης, «αδήλωτοι» και χωρίς δικαιώματα.

Για την φιλοξενία των μεταναστών στην Νομική σχολή στην Αθήνα είχε προηγηθεί σχετική ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής,

Το τρίτο "ΚΑΠΕΛΟ" στα διόδια

Αυξήσεις χωρίς φρένο στα διόδια Αθηνών-Λαμίας

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Πρωτοχρονιάτικο «καψώνι» ετοίμασε για τους οδηγούς η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τα έργα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα από τη Μεταμόρφωση Αττικής ώς τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

diodia-2011

Από τα μεσάνυχτα προχώρησε σε αύξηση των τιμών των διοδίων

Νεκρό κορίτσι έπειτα από εμβολιασμό κατά της γρίπης

emvolio_gripisΈνα δίχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην Αυστραλία και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ευθύνεται το εμβόλιο κατά της γρίπης που της χορηγήθηκε μια ημέρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με παρενέργειες έπειτα από αντίστοιχο εμβολιασμό.

Η δίχρονη Άσλι Επάπαρα εμβολιάστηκε στις 8 Απριλίου με το συγκεκριμένο εμβόλιο και σύμφωνα με τον πατέρα της Ντέιβιντ, η μικρούλα, προ του εμβολιασμού της, ήταν ένα απόλυτα υγιές παιδί.

Το καρτέλ του γάλακτος στο σκαμνί

Το καρτέλ του γάλακτος στο σκαμνί

http://www.enet.gr/, 18/03/2007

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΣΚΑΡΕΛΙΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Την Πέμπτη, ύστερα από έρευνες ενός χρόνου και έξι ημερών, εισάγεται στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού το καρτέλ του γάλακτος. Το κατηγορητήριο, που καταλαμβάνει 236 σελίδες, στέλνει στο «εδώλιο» 17 γαλακτοβιομηχανίες και επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων και της εμπορίας.
Οι εναρμονισμένες πρακτικές, τόσο στην αγορά όσο και στη διάθεση του γάλακτος και των προϊόντων γάλακτος, είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Από τα στοιχεία της έρευνας, και από το κατηγορητήριο:

Είσαι για ένα CHAT στο ECO FESTIVAL;

Είσαι για ένα CHAT στο ECO FESTIVAL;
 
Έλα στο ECO FESTIVAL την γιορτή της Οικολογικής Γεωργίας
 
Την Κυριακή 16 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο ECO FESTIVAL η Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ.ΖΩ" διοργανώνει συζήτηση με θέμα "Τα δικαιώματα των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων".
 
 
Επίσης στο ECO FESTIVAL θα βρείς:
Έκθεση βιολογικών προϊόντων από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο
Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας, Διαγωνισμούς κλπ
Ενημέρωση με ημερίδες
Πολιτιστικά δρώμενα
 
Tο ECOFESTIVAL 2003 διοργανώνεται από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2003 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών,
Λ. Κηφισίας 124, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, δίπλα στο Φλόκα. Στάση μετρό Πανόρμου, Τρόλεϊ 13, 14.

Mε μεγάλη επιτυχία η αποχή από την αγορά γάλακτος

 Mε μεγάλη επιτυχία η αποχή από την αγορά γάλακτος

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η αποχή από την αγορά γάλακτος με τιμή λίτρου πάνω από 1 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι από τους έλληνες καταναλωτές δεν λείπει η συνείδηση και η πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων τους, αλλά η οργάνωσή τους.Αθήνα 11 Ιουνίου 2008

Οι καταναλωτικές οργανώσεις σε έκτακτη συνάντησή τους με την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής συμφώνησαν να συνεχιστεί η κινητοποίησή τους ενάντια στην ακρίβεια με πιο προωθημένες μορφές.