Απόηχος εκλογών 2009


Την Κυριακή και την Δευτέρα, 14 και 15 Ιουνίου, ψηφίσαμε και εκλέξαμε τα νέα όργανα της ΒΙΟΖΩ, κι αυτό ήταν μια πολιτική πράξη ουσίας, ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών. ...Με την λογική του πρώτου βήματος σε μια διαρκή προσωπική συμμετοχή στο συγκεκριμένο καταναλωτικό κίνημα, που έβαλε στοίχημα να σταματήσει την ληστρική επιδρομή των λίγων στην τσέπη και στην ζωή των πολλών. Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την Εκτελεστική Γραμματεία του θα τα βρείτε αναλυτικά στο www.biozo.gr, που θα γίνει και ο τόπος στο διαδίκτυο με τις περισσότερες πληροφορίες για τους καταναλωτές. Οι άνθρωποι αυτοί που έλαβαν από τους καταναλωτές την εντολή εκπροσώπησής τους στο Δ.Σ. και στα κινήματα, έχουν πείρα, όρεξη για δουλειά, πείσμα, και όνειρα για μια ποιοτικότερη ζωή που τη δικαιούμαστε.

Οι εκλογές ήταν μια νέα αφετηρία για τον μακρύ αγώνα δρόμου που μας περιμένει.

Ο τόπος μας παράγει επαρκείς και καλές πρώτες ύλες για τροφή και ενέργεια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη μοιράζει άνισα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Με βασικό κίνητρο την ανάγκη για προσιτή, αγνή τροφή από ντόπιες ποιοτικές πρώτες ύλες, επιμένουμε και απαιτούμε από τους ισχυρούς της αγοράς να σεβαστούν επιτέλους τους καταναλωτές.

...Όποιος υποστηρίζει το αντίθετό θα μας βρει απέναντί του.

Η ΒΙΟΖΩ δεν είναι μια οργάνωση σφραγίδα, είναι μια υγιής συλλογικότητα με αρχές, που καθημερινά αντιμετωπίζει τα... ερπετά και τους... γύπες της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας.

Γνωρίζοντας πως η λαχτάρα των μεγάλων παγκόσμιων εταιριών τροφίμων -και όχι μόνο- για κέρδος δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο αγώνας μας χρειάζεται ενίσχυση και την «χείρα μας κίνει» !

Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν επιτυγχάνεται με αδράνεια ακόμα και αν έχεις επιλέξει τον καλύτερο αντιπρόσωπο.

Χρειάζεται προσωπική παρέμβαση του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί...

           για να σταματήσει το χαράτσωμα των καταναλωτών.

           για να έρχεται στο τραπέζι μας φαγητό και όχι σκουπίδια.

           για να έχουμε ζωή και όχι επιβίωση.

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ