Το κράτος θρέφει την ακρίβεια

ΒΙΟΖΩ - ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΝΕΟ ΙΝΚΑ

Αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές, καταστροφικές και αντιανθρώπινες οι αυξήσεις του Φ.Π.Α., παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Φ.Π.Α.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών θα προασπίσουν την βάναυσα θιγόμενη αξία του ανθρώπου στην Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 4 Ιουλίου 2010

1. Εφαρμόζονται από την πρώτη Ιουλίου οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α., αλλά και η επιβολή Φ.Π.Α. σε μία σειρά υπηρεσιών.

Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών αποτελεί ένα ακόμα βήμα της ακολουθούμενης εγκληματικής εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας πολιτικής των κυβερνήσεων, αυτής και της προηγούμενης, καθώς ουσιαστικά ακολουθείται η ίδια πολιτική.

Ο Έλληνας πολίτης, αυτονόητα καταναλωτής αγαθών και υπηρεσιών, καλείται και πάλι να πληρώσει τις επιλογές των πολιτικών, που έφεραν την χώρα στην καταστροφή. Είναι ευνόητο βεβαίως ότι τα δάνεια που λήφθηκαν ελάχιστα αξιοποιήθηκαν υπέρ του Ελληνα πολίτη, αλλά αναλώθηκαν στα χέρια λίγων, με αποτυχημένες πολιτικές και την κερδοσκοπική διαφθορά να διατρέχει οριζόντια και κάθετα το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.

Η αποτυχία των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες αποκρύπτεται έντεχνα και επιβάλλεται κατά τρόπο αντισυνταγματικό μία ακόμα σκληρότερη, απάνθρωπη και ανάλγητη εκδοχή της.

Είναι αυτονόητο ότι οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α. θα προκαλέσουν νέες σαρωτικές απανωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών και των υπηρεσιών που αφορούν τους καταναλωτές.

Με τις νέες αυξήσεις ο ανακοινούμενος δείκτης τιμών καταναλωτή (Δ.Τ.Κ.) θα ανέλθει άνω του 7% και ο πραγματικός, αυτός των νοικοκυριών θα ξεπεράσει το 10% . Το άμεσα συνεπαγόμενο για τους ανθρώπους είναι περισσότερη στέρηση, φτώχεια, δυστυχία και εξαρτήσεις.

Οι ενώσεις μας καταδικάζουν απερίφραστα και κάθετα τα μέτρα της κυβέρνησης που θίγουν την ζωή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κάθετα και τις πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα της μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών, που ελέγχουν την αγορά και αποκομίζουν τεράστια  κέρδη από το υστέρημα των πολιτών – καταναλωτών, καθώς πρόκειται για απαρέγκλιτη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που παρέδωσαν την κοινωνία βορά στα χέρια των πολύ μεγάλων εταιριών και κυρίως του χρηματιστικών εθνικών και μη κεφαλαιούχων.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

2. Λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε προτείνει επανειλημμένα, λύσεις που έχουν γίνει καθολικά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά οι κυβερνήσεις δέσμιες των ολιγαρχιών δεν τολμούν να τις εφαρμόσουν και ούτε καν καλούν τις ενώσεις καταναλωτών στις συζητήσεις με τους ισχυρούς φορείς της αγοράς.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση, προκειμένου το κράτος να ανταποκριθεί στον συνταγματικό του ρόλο, αφού με διατάγματα αποφάσισε την μείωση αποδοχών και συντάξεων, να μειώσει αντίστοιχα τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευτεί η αξία, η ζωή, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητα των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση το μόνο που έπραξε ήταν ατελέσφορες κατ’ ιδίαν συναντήσεις – παρακλήσεις με τους παράγοντες που ελέγχουν την αγορά (χωρίς να προσκληθούν οι πολίτες καταναλωτές).

Το κράτος έχει από τους πολίτες την αξίωση να υπακούουν στις επιταγές του νόμου, ρυθμίζοντας με αυτούς κάθε σφαίρα της ζωής τους. Στα ζητήματα της «αγοράς» το κράτος απέχει και δεν υφίσταται, έχοντας παραχωρήσει ασύδοτες κερδοσκοπικές ελευθερίες σε όσους ελέγχουν την «αγορά» και εις βάρος των πολιτών.

Ως κοινωνία απαιτούμε από το κράτος μας την άμεση ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον των πολλών. Το συμφέρον των πολλών είναι στην περίπτωση αυτή η προστασία της ζωής, τις τιμής, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των πολιτών: η προστασία της αξίας του ανθρώπου .

Τα ανηλεή φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εναντίον των Ελλήνων πολιτών, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της πολιτικής της, ενώ παράλληλα μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις είναι παράνομα και απόλυτα αντισυνταγματικά.

«Λησμόνησε» η κυβέρνηση ότι θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος είναι αυτή του άρθρου 2: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

Η αξία όμως του ανθρώπου είναι άμεσα και κυρίαρχα συνδεδεμένη με την δυνατότητά του να απολαύσει βασικά βιοτικά αγαθά, αναγκαία για την ζωή του.

Την πρωταρχική αυτή υποχρέωσή της η Πολιτεία, το Κράτος, η Κυβέρνηση καταπάτησε βάναυσα με τα μέτρα που έλαβε. Αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις, όφειλε να ανταποκριθεί στην πρωταρχική της υποχρέωση αυτή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Οφειλε να μεριμνήσει ώστε να μειωθούν οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, η αξία του ανθρωπίνου όντος που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα αγαθά αυτά και την χρήση τους.

Πράττοντας τα αντίθετα η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα και έθεσε υπό αναίρεση όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που προστατεύουν την αξία του ως ανθρώπου και μέλους αυτής της κοινωνίας.

Μήπως θα πρέπει να ενθυμήσουμε στην κυβέρνηση ότι κατά το άρθρο 25 του Συντάγματος : Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Επειδή τα εν λόγω μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση, , αποτελούν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και επειδή η τακτική της κυβέρνησης να μειώνει μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών αποτελεί πράξη αντίθετη με την πρωταρχική συνταγματική υποχρέωσή της για την προστασία της αξίας του ανθρώπου, οι ενώσεις μας έλαβαν την απόφαση να καταγγείλουν την ανωτέρω συμπεριφορά στον ελληνικό λαό και να στραφούν με ποινικά, διοικητικά και αστικά έννομα μέσα κατά των διατάξεων αυτών, ώστε να καταργηθούν ως αντισυνταγματικές και να διωχθούν ακόμα και ποινικά οι υπεύθυνοι.

Οι Ενώσεις Καταναλωτών:

ΒΙΟΖΩ

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΕΟ ΙΝΚΑ