Μπορούμε και μόνοι μας

neaguinea-01Μπορούμε και μόνοι μας. Δεν είναι ανάγκη να χρυσοπληρώνουμε άλλους για προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούμε να παράξουμε και να εξασφαλίσουμε εμείς οι ίδιοι στα σπίτια και στις κοινότητές μας. Αυτό που απαιτείται είναι με συλλογική δουλειά και αλλαγή νοοτροπίας. Αρκεί να θυμηθούμε πως ζούσαν οι παλαιότερες γενιές στην Ελλάδα και στον κόσμο... το πηγάδι στην αυλή, τον ξυλόφουρνο, τον αργαλειό δίπλα στα παραθύρια, τα οικόσιτα ζώα, το μποστάνι. Και αν ξεμάθαμε θαμπωμένοι απο ένα τεχνητό φως ευμάρειας, ήρθε η ώρα να συνέλθουμε. Αλλού βρίσκεται η πραγματική πηγή φωτός. Οι καιροί δίνουν το έναυσμα, και ευτυχώς κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Κοινότητα “Νέα Γουινέα” είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009, θέτοντας ως βασικό στόχο την επανάκτηση του ελέγχου πάνω στα απαραίτητα για την διαβίωση, και την αυτοδιαχείριση των βασικών μας αναγκών (σε τροφή, ενέργεια, υγεία, ένδυση κτλ…), αλλά και τη διάχυση της απαραίτητης γνώσης ώστε το εγχείρημα να καταφέρει να αναπαραχθεί όπου και όπως χρειάζεται.

Εργαστήριο για την αυτοδιαχείριση της τροφής

α)βιολογική καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών σε συνθήκες πόλης. Κάθε Τρίτη στις 17:30 (πρώτη συνάντηση 05/10)

β) παρασκευή σπιτικής μπύρας. Tα εργαλεία... και η παραγωγή! κάθε πέμπτη στις 17:30 (πρώτη συνάντηση 07/10)

Εργαστήριο για την αυτοδιαχείριση της υγείας

α) θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα βοτανοθεραπείας. Βότανα, κρέμες, σαπούνια, λάδια... Κάθε Τετάρτη στις 19:00 (πρώτη συνάντηση 06/10)

β) μαθήματα μασάζ.

Εργαστήριο για την αυτοδιαχείριση της ενέργειας

α) κατασκευή και σχεδιασμός μικρών ανεμογεννητριών. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 17:30 (πρώτη συνάντηση 04/10)

β) μελέτη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κατασκευή φωτοβολταϊκών πλαισίων. Χειροποίητη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό πλαίσιο

 

Κολεκτίβα “Νέα Γουινέα”

Για την αυτοδιαχείρηση της καθημερινής μας ζωής

http://neaguinea.org/