Ζητούν την αξιοπρέπειά τους πίσω

ΕΣΕΠΑΠροσφέρουν εθελοντικά όλο τους το «είναι» για να λυτρώσουν τους πνεύμονες πρασίνου της πατρίδας μας που παραδίδονται κάθε καλοκαίρι στην πύρινη λαίλαπα. Δεν λύγισαν! Με αυταπάρνηση και παρ’ όλες τις τεχνικές δυσκολίες συνέχιζαν τη μάχη με τις φλόγες με μόνη κινητήρια δύναμη την αγάπη για τη φύση και τον άνθρωπο. Αντί για «ευχαριστώ», το κράτος -που αποδείχθηκε λίγο στην αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων έκτακτης ανάγκης- τους παραδίδει με ελαφρά την καρδία στην τρέλα της χωροφυλακίστικης νοοτροπίας και της κραταιάς ελληνικής γραφειοκρατίας.


Και να που το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) κινδυνεύει τώρα να λυγίσει...; 


Αφού τους εκμεταλλεύτηκαν κατα καιρούς με τον πιο αισχρό τρόπο, τους κορόιδεψαν και τους πίκραναν, τώρα άρχισαν να τους επιβάλουν και πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων !!! Σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε όλα αυτά, με αίτημα τη συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την επίλυση προβλημάτων θεσμικών που θα αποδώσουν μόνο κέρδη στη Χώρα και την Οικονομία, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νίκος Σαχινίδης ξεκινά απο σήμερα (22.11.2010) απεργία πείνας. 


Η ΒΙΟΖΩ δηλώνει αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των εθελοντών πυροσβεστών και ως ελάχιστη πράξη υποστήριξης δημοσιεύει τις επιστολές διαμαρτυρίας που συνέταξαν. 


Αναλυτικότερα, στις επιστολές αναφέρεται: 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.


«Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ,


Αφού εξαντλήσαμε κάθε άλλη δυνατότητα, παρακαλώντας, χειροκροτώντας, βοηθώντας, πληρώνοντας εξ ιδίων, ανεχθήκαμε και την προσβολή ακόμη της προσωπικότητας μας, καταπίνοντας την ταλαιπωρία από αρμοδίους και αναρμοδίους και αφού μας εκμεταλλευτήκαν με τον πιο αισχρό τρόπο, μας κορόιδεψαν και μας πίκραναν, τώρα άρχισαν να μας επιβάλουν και πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων στους εθελοντές μας. Παρά την προσπάθειά μας, να αποσοβήσουμε τέτοια γεγονότα, διαπιστώσαμε συμπεριφορά, σαδιστική - χωροφυλακίστικη, απαράδεκτη και απογοητευτική για το εθελοντικό μας κίνημα, αγανακτισμένοι από την συντεχνία των Στρατηγών της Π.Υ. Αηδιασμένοι από την συμπεριφοράς της Τροχαίας, την αδυναμία του Υπουργείου να μας απαλλάξει από τέτοια γεγονότα, το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΩΝ, που είναι το 30% των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, με 53 Πυροσβεστικούς Σταθμούς 438 πυροσβεστικά οχήματα, 3500 Εθελοντές Πυροσβέστες και λειτουργεί σύμφωνα με τεχνογνωσία που μας παρασχέθηκε από την Αυστρία την Γερμανία και την Ελβετία και είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνει την απόφαση του Πρ. του Δ.Σ., σχετικά με απεργία πείνας από τη Δευτέρα, 22.11.2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε όλα αυτά, με αίτημα, τη συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και την επίλυση προβλημάτων θεσμικών που θα αποδώσουν μόνο κέρδη στη Χώρα και την Οικονομία.


ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ».


 


Ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ του Ε.Σ.Ε.Π.Α:


«Αγαπητοί Συνάδελφοι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, όλοι γνωρίζετε τα προβλήματα του κλάδου και είστε όλοι αγανακτισμένοι.


Σχεδόν όλοι με γνωρίζετε.


Συνάδελφοι εξαναγκάζομε να κατέβω σε απεργία πείνας, προκειμένου να αναδειχθούν και να επιλυθούν τα προβλήματά μας .


Είμαι αποφασισμένος να φθάσω στο τέλος.


Είμαι αποφασισμένος ακόμη και να θυσιαστώ.


Σας ζητώ να με συμπαρασταθείτε, τα προβλήματα είναι κοινά..


Με γνωρίζετε. Δεν υποχωρώ, δεν προδίδω τις ιδέες μου, δεν εγκαταλείπω.


Δηλώνω ότι, δεν θα αρκεστώ, σε προφορική δήλωση, αλλά σε εγγραφή δήλωση και μόνο τότε θα αναστείλω την απεργία. Εφόσον δεν γίνουν όλα αυτά, που ενδεχομένως θα συμφωνηθούν, θα ξεκινήσω ξανά και θα φθάσω στο Τέλος.


Σας ευχαριστώ».


Νίκος Σαχινίδης


Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Π.Α.


Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών