Παρατηρητήριο

Καμπανάκι από τον Π.Ο.Υ. για κάποια υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων

ypokatastataΟρισμένα φυτικά υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να μην είναι πιο υγιεινά, επισημαίνει νέο ενημερωτικό δελτίο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας / Τμήμα Ευρώπης.

Πολλά από αυτά τα υποκατάστατα φυτικής προέλευσης είναι υπερ-υψηλής επεξεργασίας τρόφιμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κορεσμένα λιπαρά και ελεύθερα σάκχαρα και στερούνται βιταμινών και ανόργανων συστατικών, που περιέχονται σε μη-επεξεργασμένα τρόφιμα (και στα ζωικής προέλευσης βεβαίως).

Η ΜΕΛΕΤΗ

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι έρευνες έχουν δείξει ότι, η συχνή κατανάλωση υπερ-υψηλής επεξεργασίας τροφίμων μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία, όπως κίνδυνο παχυσαρκίας, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, αλλά και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι, οι καταναλωτές καθοδηγούνται να πιστεύουν ότι μερικά τέτοια τρόφιμα είναι υγιή, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, αναφέρει

Προσοχή στα αυγά

avgaΕπιδιώκοντας συνεχή επικοινωνία με κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των καταναλωτών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και σε θέματα προστασίας από πρακτικές παραπλάνησης, ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους καταναλωτές τι να προσέχουν όταν αγοράζουν αυγά.    

Ο ΕΦΕΤ, ενόψει και της εορτής του Πάσχα, έχει εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο τους ελέγχους, ενώ επισημαίνει για μία ακόμα φορά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και σε περίπτωση υποψίας παραπλάνησης να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό 11717.

Οι δε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των τροφίμων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι φέρουν την απόλυτη ευθύνη σε περίπτωση μη εφαρμογής της νομοθεσίας, γεγονός που επισύρει αυστηρές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ λοιπόν:

  • Τα αυγά πρέπει να είναι Α' κατηγορίας, να έχουν ωοσκοπηθεί και σημανθεί

ΙΕΛΚΑ: Η κρίση άλλαξε τις διατροφικές μας συνήθειες

1ΙΕΛΚΑ: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10/2018) – Σημαντικότατες αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών την τελευταία 8ετία

-Οι Νέοι προτιμούν την ποικιλία από διαφορετικές κουζίνες ενώ αρχίζουν να εμπιστεύονται τα social media και το διαδίκτυο για συμβουλές για τη διατροφή.

-Το 50% προσέχει τη διατροφή του και ψάχνει πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής της 16ης Οκτωβρίου το ΙΕΛΚΑ πραγματοποίησε μελέτη καταγράφοντας τις αλλαγές τις οποίες διέρχονται οι διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις των Ελλήνων.

Όπως προκύπτει απο τα στοιχεία, η διατροφή των Ελληνικών νοικοκυριών έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση

Γιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι;

arsenikoΑΡΘΡΟ

Τον τελευταίο καιρό οι εκπρόσωποι, αντιπρόσωποι και κομπραδόροι των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών τροφίμων έχουν εξαπολύσει μεγάλο πόλεμο στο ρύζι εν ονόματι του αρσενικού που περιέχει.

Το ρύζι για χιλιάδες χρόνια περιέχει μικροποσότητες οργανικού αρσενικού (όπως και πολλά άλλα φυτά και θαλασσινά), που τα τελευταία χρόνια λόγω των φυτοφαρμάκων και της μόλυνσης των νερών έχουν αυξηθεί. Ταυτόχρονα το ρύζι αποτέλεσε για χιλιάδες χρόνια την βασική τροφή στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων της Ασίας και κανείς από τους παλιούς δεν έπαθε

Ανάκληση βρεφικού γάλακτος λόγω υποψίας σαλμονέλας

galaΑκόμα ένα διατροφικό σκάνδαλο ξέσπασε χθες. Βρεφικό γάλα με σαλμονέλα... Γαλλικής εταιρείας. Εξ' αιτίας μόλυνσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου; Και... πόσο προληπτική είναι η ανάκληση; Ας ελπίσουμε... Πρίν απελπιστούμε εντελώς.

Οι παρτίδες που ανακαλούνται προορίζονταν όχι μόνο για την εγχώρια αγορά αλλά και για άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μαζική ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος που παράγει ο όμιλος Lactalis προχωρά η γαλλική κυβέρνηση, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με περισσότερες από 600 παρτίδες που ανακαλούνται, απαγορεύεται να καταναλωθούν και να εξαχθούν.

Η απόφαση αφορά πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως

Χαστούκι ξανά στη Monsanto και τη γλυφοσάτη

1«Πόρτα έφαγε» για ακόμη μια φορά από τις χώρες της Ε.Ε. o αμερικανικός αγροχημικός κολοσσός Monsanto, το περιβόητο ζιζανιοκτόνο του Roundup και η ενεργή του ουσία γλυφοσάτη που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι δημιουργεί πιθανότατα καρκίνους. Ένα μάθημα πήρε όμως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιμένει να ακούει πρωτίστως τα ισχυρά επιχειρηματικά λόμπι και όχι τους πολίτες της Ε.Ε.

Η πρόταση της Κομισιόν για πενταετή ανανέωση της άδειας χρήσης της γλυφοσάτης δεν κατάφερε συγκεκριμένα να αποσπάσει την ειδική πλειοψηφία που χρειαζόταν στη Μόνιμη Επιτροπή Φυτών, Ζώων, Τροφίμων και Ζωοτροφών (PAFF) και έτσι η λήψη της

Τα αυγά του... φιδιού

aygaΑτελείωτες είναι οι διατροφικές επιθέσεις που δέχονται οι καταναλωτές παγκοσμίως. Αυτή την φορά με χώρα προέλευσης την Ολλανδία στο επίκεντρο βρίσκονται τα αυγά με εντομοκτόνο. Το εν λόγω σκάνδαλο, ωστόσο, αποδείχθηκε ντόμινο του οποίου η έκταση καταλαμβάνει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Βέβαια, το σημαντικότατο ζήτημα των μολυσμένων αυγών δεν βάζει στο τραπέζι των καταναλωτών μόνο μια διατροφική βόμβα… αλλά και το θεμελιώδες ερώτημα του «που πάμε» που προκύπτει από τα αδιέξοδα της συμβατικής παραγωγής τροφής.

Τελικά, με φόντο τις επικίνδυνες μεθόδους καλλιέργειας και εκτροφής, την κερδοσκοπία και τους ελλιπείς ελέγχους στην παραγωγή και στην αγορά των συμβατικών, η βιολογική γεωργία αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά μονόδρομος.     

Εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε ο

Έρευνα: Υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών σε χάμπουργκερ

2Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ και έδειξε ότι χάμπουργκερ περιέχουν υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών!

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δοκιμής τροφίμων Clear Labs βασίστηκε στην εξέταση ενός δείγματος 258 χάμπουργκερ. Από αυτά, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε κρέας μέσα σε χορτοφαγικά προϊόντα, σε τρεις βρέθηκε DNA ποντικού και σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ανθρώπινο DNA.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Independent, η πιο πιθανή αιτία για την παρουσία ανθρώπινου DNA στα δείγματα είναι να αναμείχθηκαν τυχαία

Επικίνδυνη τοξική ουσία βρέθηκε σε γερμανικές μπύρες

Παγκόσμιος σάλος προκλήθηκε με τη νέα αποκάλυψη ότι η επικίνδυνη ενεργή ουσία glyphosate του ζιζανιοκτόνου που δημιούργησε η Monsanto "roundup", βρέθηκε σε μη επιτρεπτά όρια και στις 14 πιό δημοφιλείς γερμανικές μπύρες.

Beer

Το φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto, που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλιέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα

Ανακοίνωση-σοκ από ΠΟΥ: Προκαλεί καρκίνο η κατανάλωση αλλαντικών

1

Καρκινογόνος είναι η κατανάλωση αλλαντικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για μια φορά ακόμη τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακή Διατροφής για την καλή ανθρώπινη υγεία προβάλλουν ως μοναδική λύση.

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο

Το αλάτι της Ζωής!

Το ονόμασαν λευκό δηλητήριο, το κατηγόρησαν για θανατηφόρο υλικό αλλά το αλάτι παραμένει συστατικό της Ζωής!

Alati

Ένας ακόμη μύθος της παγκοσμιοποίησης του Codex Alimentarius

Από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας πήραμε το κείμενο στην συνέχεια με τίτλο:

Η αλήθεια για το αλάτι

Το αλάτι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού και παίζει σπουδαίο ρόλο στα βιολογικά φαινόμενα. Το αλάτι, πριν ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του

Μεγαλοεταιρείες τροφίμων... βασανιστές ζώων.

1Κουνέλια, γουρουνάκια και ποντίκια θανατώνονται σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, εμβολιάζονται με θανατηφόρα βακτήρια και αφήνονται να πεθάνουν από αιμοραγία, από μεγαλοεταιρίες που τεστάρουν τις τελευταίες υπερτροφές που είναι στη μόδα, όπως αποκαλύφθηκε.

...Γιατί ξεχάσαμε τις υπερτροφές που μας προσφέρει απλόχερα η Φύση απο μόνη της και βαλθήκαμε να τις δημιουργούμε σε εργαστήρια - κελιά βασανίζοντας τους άλλους και υπονομεύοντας τη ζωή μας για το "καλό" μας !

Οι μεγαλοεταιρίες που κατηγορούνται είναι η Nestle, Unilever, Knorr, Hellmanns, Yakult. Οι εταιρίες τροφίμων δηλώνουν ότι τα ζώα χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν λιγότερο και φροντίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση της Ζωοτομίας (BUAV), ζώα

Απαγόρευση τεχνικής αρωματικής ουσίας!

Techikes_Iles_trofimonΆλλη μία τεχνική χημική ουσία αποδείχτηκε επικίνδυνη για την υγεία μας!

Και πάλι ο Codex Alimentarius αποδείχτηκε απαράδεχτος για την ασφάλεια της τροφής μας!

Καλύπτουν τις τροφές με αρώματα όπως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τη βρωμιά τους με κολόνια!

Στερήσαμε την τροφή μας από τα φυσικά αρώματά της για τις ανάγκες της μαζικής παραγωγής και στο όνομα του κέρδους την «αρωματίσαμε» με τεχνικά αρώματα. Γιατί δεν άρεσε η κανέλα, αλλά είναι καλύτερη η χημική εσάνς κανέλας. Δεν άρεσε η βανίλια, αλλά είναι καλύτερη η χημική εσάνς βανίλιας κ.ο.κ.  Εσάνς. Σαν να είναι η τροφή κάτι που δεν μας το δίνει η φύση αλλά αναγκαζόμαστε να το

Βόμβες Τοξικών Χημικών Στα Πιάτα Μας!

toxikaΣυμβατικά οπωρολαχανικά συνελήφθησαν με κοκτέιλ τοξικών φυτοφαρμάκων να διακινούνται ανενόχλητα!

Η μόνη διέξοδος στην τοξικότητα των συμβατικών είναι τα βιολογικά προϊόντα όταν τα αγοράζουμε απευθείας από τους παραγωγούς!

Προσοχή! Προσοχή!

Η είδηση που ακολουθεί είναι παγερά αδιάφορη για τα Μέσα Μαζικής Επιβολής της Αποχαύνωσης! Είναι όμως πάρα πολύ σημαντική για την υγεία μας!

Και κάπου εδώ -και με πολλή απογοήτευση για τους ανίδεους-

Βλέπεις Νίκας... Είναι Γκανιάν!

allantikaΗ Πλήρη Αποτυχία Του Codex Alimentarius!

Τα αλλαντικά αποδείχτηκαν πολύ επικίνδυνα για την υγεία των Ανθρώπων!

Ως πότε οι παγκόσμιες εταιρίες διατροφής θα μας αντιμετωπίζουν σαν κάδους απορριμμάτων;

Ως πότε θα θεωρούν τα πιάτα μας χωματερές και θα στοχεύουν στον πλουτισμό ταΐζοντάς μας επικίνδυνα απόβλητα;

Αρκετά! Ήρθε η ώρα οι καταναλωτές να δουν ότι πίσω από τα μεγάλα ονόματα, τα δήθεν επώνυμα, υπάρχουν πολύ μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και αισχροκερδής απληστία.

Δεν πετούν τίποτα, ούτε έντερα, ούτε κόκαλα, ούτε αίμα, ούτε απόβλητα, ούτε

Ραντίζουν με θάνατο

fytofarmakaΕισαγωγή και Χρήση Παράνομου και Τοξικού Ζιζανιοκτόνου σε Ορυζοκαλλιέργειες στην Βόρεια Ελλάδα

Άκρως ανησυχητικό είναι πλέον το φαινόμενο της χρήσης τοξικών φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειες.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα και όπως επιβεβαιώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το τοξικό ζιζανιοκτόνο προπανύλ χρησιμοποιήθηκε στις καλλιέργειες ρυζιού και εισήχθη παράνομα στην Θεσσαλονίκη από την Τουρκία, ενώ, το ορμονικό ζιζανιοκτόνο 2,4D (εστέρας), που πωλείται ελεύθερο(!), παράνομα χρησιμοποιήθηκε από τους ορυζοκαλλιεργητές ως διαλύτης του προπανύλ! (το "Propanil" χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κύπερης και άλλων «ζιζανίων»)*.

Το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια γιατί σε αγροτεμάχια του κάμπου Θεσσαλονίκης - Ημαθίας εντοπίστηκαν εκτεταμένες ζημιές στα

Η Ελλάδα Ανάχωμα στον Ολοκληρωτισμό!

λιβLiberation: Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου πάντα σηκώνεται

Ένα άρθρο «ύμνο» για τον ελληνικό λαό δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «Liberation», η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.

Ο συντάκτης της εφημερίδας τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού», ο οποίος «καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών».

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι «αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, ο Έλληνας πάντα

Θα φάτε φίλτρα τη σαρακοστή;

MalakiaΔίαιτα αποτοξίνωσης και όχι τοξίνωσης

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, πειράζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι αυτό προχώρησαν στην καθιέρωση χρονικών διαστημάτων όπου δεν έτρωγαν τροφές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συσσώρευαν τοξίνες στον οργανισμό. Αυτά τα διαστήματα τα ονόμαζαν νηστεία. Η νηστεία βασίζεται στην αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά) και στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς

Πιές Coca Cola... «Κάνει Καλό»!

coca-cola_Spriteή πως ο διατροφικός κώδικας (Codex Alimentarius) αποδεικνύεται επικίνδυνος για τους καταναλωτές!

Άμεση ανάκληση / απόσυρση επικίνδυνων αναψυκτικών “Coca Cola” και “Sprite” από τον ΕΦΕΤ

Μετά από αναφορές και καταγγελίες καταναλωτών ο ΕΦΕΤ ανακάλυψε ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά “Coca Cola” και “Sprite”, παρουσίασαν δυσάρεστη οσμή και γεύση (απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή του). Στην συνέχεια εξέδωσε εντολή ανάκλησης / απόσυρσης αυτών των επικίνδυνων αναψυκτικών. Πιο συγκεκριμένα:

Άλλο ένα κρούσμα με ισχυρά μικρόβια

microviaΟ διατροφικός κώδικας της παγκοσμιοποίησης (Codex Alimentarius) αρχίζει να καταρρέει

Τοξίνη της αλλαντίασης ανιχνεύτηκε σε προϊόντα με πάστα ελιάς και πάστα από αποξηραμένες ντομάτες στη Γαλλία. Αυτή την ανακοίνωση την έκανε ο ΕΦΕΤ(1), αφού πρώτα τουλάχιστον 8 καταναλωτές παρουσίασαν αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ σε πέντε από αυτούς ανιχνεύτηκε η  τοξίνη της αλλαντίασης στο αίμα τους. Ένα άλλο μικρόβιο ξέφυγε από τις κερδοσκοπικές αντιλήψεις του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα. Ένα μικρόβιο που επιβεβαιώνει

Σαλμονέλα σε Προϊόντα “LIDL”

Ο Διατροφικός Μεσαίωνας της Παγκοσμιοποίησης

lidlΚι άλλο προϊόν με παθογόνα βλαβερά μικρόβια ανιχνεύθηκε σε προϊόντα της παγκόσμιας αλυσίδας «φτηνών» προϊόντων "LIDL". «Το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά», λέγανε οι πρόγονοί μας και  είχαν δίκιο. Η πίεση των παγκόσμιων αλυσίδων για όλο και μεγαλύτερα κέρδη και η μαζική παραγωγή προϊόντων με «φτηνές» πρώτες ύλες του παγκόσμιου εμπορίου, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε προβληματικά προϊόντα.

Οι ενεργοί πολίτες, σήμερα καταναλωτές, χρειάζεται ν’ αφήσουν το διατροφικό μεσαίωνα, που μας επέβαλαν οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι με προσανατολισμό στα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα των τοπικών

Σκουλήκια σε σοκολάτες Carrefour Μαρινόπουλος

CarrefourΕπαναλαμβανόμενα σκάνδαλα μεγάλων εταιριών διατροφής

Η φήμη ότι οι μεγάλες εταιρίες προσέχουν ενώ οι μικροί είναι απρόσεχτοι τσαπατσούληδες, έχει αποδειχτεί απαράδεκτη προπαγάνδα των παγκόσμιων εταιριών. Όχι ότι οι μικροί δεν κάνουν λάθη, αλλά οι μεγάλοι κάνουν «οργανωμένα» μεγάλα λάθη. Συμπιέζοντας τα κόστη, με σκοπό την κερδοσκοπία, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλα λάθη, που αφορούν σχεδόν όλο το πληθυσμό, όπως έλεγε πριν 150 χρόνια ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Τον προηγούμενο μήνα, στο διατροφικό σκάνδαλο με τα LIDL, επισημάναμε ότι «Η μοναδική διέξοδος από τα διατροφικά σκάνδαλα είναι ο προσανατολισμός μας στις τοπικές αγορές και η άμεση επαφή καταναλωτή παραγωγού. Ο ενεργός καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τον παραγωγό και να έχει πλήρη εικόνα του. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν εκτός από τοξικά συντηρητικά και πολλά χημικά γευστικά, ώστε ν’ αρέσουν, είναι επικίνδυνα από πολλές πλευρές για την ανθρώπινη υγεία. Τα χημικά δημιουργούν παράλληλα και ανθεκτικά λιμώδη

Ο Μύθος 8x8 του Διατροφικού Κώδικα

waterΤο νερό είναι πηγή ζωής αλλά… Παν μέτρον άριστον

Η ΒΙΟΖΩ ενεργοποιεί πιο δυναμικά το παρατηρητήριο τροφίμων και διατροφής. Μέχρι σήμερα κάναμε πολλές παρεμβάσεις για τη διατροφή με το ψωμί, το γάλα και άλλα. Όμως τον τελευταίο καιρό βγήκε στην επιφάνεια ο διατροφικός κώδικας (codex alimentarius), που προσπαθούν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες να μας επιβάλουν. Βγήκε όμως μέσα από τις διαδικασίες της υγείας με τα παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης (βότανα), πεδίο που βόλευε τις παγκόσμιες εταιρίες. «Παίζαμε» στο γήπεδό τους.

Εποχιακά το καλοκαίρι ξεκίνησε πάλι ο μύθος της κατανάλωσης 8 ποτηριών νερού υποχρεωτικά για καλή υγεία. Ένας μύθος που συντηρείτε από τις παγκόσμιες εταιρίες αναψυκτικών, που οι ίδιες παράγουν και διακινούν το εμφιαλωμένο νερό. Χρόνια τώρα ακούμε ότι πίνοντας 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αποφεύγουμε τις νεφρικές βλάβες, χάνουμε βάρος πιο εύκολα και αυξάνουμε τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Ανάκληση Προϊόντων LIDL από τον ΕΦΕΤ

e-coliΤο φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά!

Η μοναδική διέξοδος από τα διατροφικά σκάνδαλα είναι ο προσανατολισμός μας στις τοπικές αγορές και η άμεση επαφή καταναλωτή παραγωγού. Ο ενεργός καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τον παραγωγό και να έχει πλήρη εικόνα του. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν εκτός από τοξικά συντηρητικά και πολλά χημικά γευστικά, ώστε ν’ αρέσουν, είναι επικίνδυνα από πολλές πλευρές για την ανθρώπινη υγεία. Τα χημικά δημιουργούν παράλληλα και ανθεκτικά λιμώδη μικρόβια επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Θέλεις σουτζουκάκια γερμανικά και φτηνά; Τότε φάε Ε-coli!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση

Παρατηρητήριο Τροφίμων Και Διατροφής

Παρατηρητήριο Τροφίμων Και Διατροφής

    1. Ιδρυση Παρατηρητηρίου.
Ο φορέας θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας, του διαλόγου και της συναίνεσης των κοινωνικών εταίρων.

     2. Σκοπός. 

Ο φορέας θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εμπειρογνώμονα και υπηρεσίες τεκμηρίωσης σε επιχειρήσεις τροφίμων, ενώσεις καταναλωτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς, σε θέματα τροφίμων και διατροφής. Θα δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της τεκμηρίωσης, της πληροφόρησης, της εφαρμοσμένης έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Ειδικότερα ο σκοπός του θα είναι: