Πρόχειρη η πολυδιαφημιζόμενη τεχνολογία

lexus-72Πρόχειρα και χωρίς τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους ασφάλειας, οι παγκόσμιες βιομηχανίες προχωρούν στην μαζική παραγωγή αγαθών, χωρίς να υπολογίζουν την ασφάλεια και τις ζωές των χρηστών - καταναλωτών. Ο λόγος, η μείωση του κόστους παραγωγής και η μεγάλη αύξηση των κερδών τους.

Το ίδιο κάνουν και οι παγκόσμιες εταιρείες παραγωγής λογισμικού, που ενώ έχουν κατακλέψει την τεχνογνωσία των πανεπιστημιακών ερευνών εκδίδουν προγράμματα, που «μπάζουν από παντού». Δηλαδή έχουν τεχνικά προβλήματα λειτουργίας. Γι αυτό στην συνέχεια διανέμουν λογισμικό διόρθωσης των λαθών τους. Έτσι κατορθώνουν εκτός την υπέρογκη αύξηση των κερδών τους, οι καταναλωτές να χρηματοδοτούν τις δικές τους έρευνες!

Δείτε στην συνέχεια τα αποτελέσματα μιάς «μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης»:


Αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατέβαλε η Toyota

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota πλήρωσε αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετηθεί εξωδικαστικά η υπόθεση ενός θανατηφόρου τροχαίο στην Καλιφόρνια με ένα αυτοκίνητο Lexus, ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Το δυστύχημα τον Αύγουστο του 2009 στον Σαν Ντιέγκο προκάλεσε διεθνή ανησυχία λόγω των ισχυρισμών ότι ορισμένα από τα οχήματα της Toyota επιτάχυναν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση.

Αργότερα η αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα για λόγους, που συνδέονται με το πρόβλημα αυτό.

Η συμφωνία που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη αφορά μια από τις 400 υποθέσεις εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας: Ένας αστυνομικός, η σύζυγός του, η κόρη και ο αδελφός του βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο Lexus στο οποίο επέβαιναν επιτάχυνε εκτός ελέγχου και έπεσε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων πάνω σε ένα φράκτη, κύλησε σε ένα χαντάκι και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η Toyota και οι οικογένειες των θυμάτων ήλπιζαν ότι θα παραμείνει κρυφό το ποσό της αποζημίωσης, όμως ο δικαστής Αντονι Μορ από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες αποφάσισε πως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

«Η υπόθεση αυτή περιέχει ισχυρισμούς εναντίον μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και υπάρχουν πολύ άνθρωποι που οδηγούν αυτό το αυτοκίνητο. Δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν;», υπογράμμισε ο Μορ.

http://www.kathimerini.gr/, 24/12/2010

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/12/2010_370177