Τα λέμε... BIOLOGICA 2011!

Τα λέμε... BIOLOGICA 2011!

BiologikaΘα είμαστε φέτος παρόντες στην μεγάλη έκθεση της βιολογικής γεωργίας... την BIOLOGICA 2011 στην Θεσσαλονίκη.

Θα είμαστε εκεί για να δούμε τους φίλους μας

Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις... να συζητήσουμε γι' αυτές, για την μείωση της αγοραστικής μας δύναμης, την ακρίβεια, τα διόδια κ.λπ.

Να συζητήσουμε για το περιβάλλον, την βιοποικιλότητα τα βιολογικά προϊόντα, τα τοπικά προϊόντα και την διατροφή μας.

Να μελετήσουμε την επιστροφή στις ρίζες με τις Οικοκοινότητες, τα αρχαιοελληνικά πρότυπα του ΗΛΕΣΙΟΝ, τον άκρατο οίνο.

Η ΒΙΟΖΩ - οι βιοκαταναλωτές, μαζί με το ΗΛΕΣΙΟΝ, θα έχουν στην έκθεση το δικό τους περίπτερο*. Μια γωνιά γνωριμίας με τους ντόπιους αλλά και ένα παράθυρο στο διεθνές κίνημα.

Ελάτε να φτιάξουμε την ΒΙΟΖΩ Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή στις 6 το απόγευμα**

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα μάθουν όσοι παίζουν με το εισόδημα και την υγεία μας ότι είμαστε πολλοί και μπορούμε να κάνουμε πράξη ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο.

Δίπλα στους χιλιάδες πια παραγωγούς της βιολογικής αγοράς, στα χαμόγελα και στα κεράσματά τους, εύκολα διαπιστώνει κανείς μετά χαράς, πως η ζωή είναι πιο όμορφη όταν δεν αρπάζουμε και δεν κακοποιούμε τους καρπούς... Όταν απλά παίρνουμε τα δώρα της γης! 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

Biologika* BIOLOGICA 2011

Παρασκευή 11 - Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

**Περίπτερο 14,  Θέση(stand): 42

Τηλ στην έκθεση: 697-9734591


 

Φως και ρύπανση λαμπτήρων

Ο φόβος του τοξικού υδράργυρου

lamptirasΗ περιβαλλοντική οργάνωση «ΓΡΑΙΓΟΣ» μας έστειλε και δημοσιεύουμε το πιό κάτω πόνημα:

Ο φυσικός φωτισμός του κτιρίου μας οφείλεται στο ηλιακό φως. Ο ήλιος αποτελεί πηγή ζωής. Δημιουργεί και επιταχύνει τον μεταβολισμό των φυτών και ζώων και βεβαίως του ανθρώπου. Χωρίς τον ήλιο δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη γη. Γι’ αυτό η έκθεσή μας στον ήλιο, άμεσα είτε έμμεσα (ανάκλαση) ωφελεί αφάνταστα τον άνθρωπο. Το ηλιακό φως είναι απαραίτητο και αναντικατάστατο στη ζωή. Ο ήλιος συντηρεί την υγεία, σκοτώνει τα παθογόνα μικρόβια και έχει απολυμαντική δύναμη. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να "βλέπει" ο ήλιος το σπίτι.

Με το πρώτο σκοτάδι και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ήλιου είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε τον τεχνητό φωτισμό. Όμως μερικές φορές... Διαβάστε περισσότερα

 

Ανοιχτός κώδικας ή παγκοσμιοποίηση

linuxΗ ΒΙΟΖΩ συμφωνώντας με την επιλογή του ανοιχτού κώδικα και του ελεύθερου λογισμικού, δημοσιοποιεί τα πιό κάτω άρθρα:

Η συνειδητή επιλογή του ανοιχτού κώδικα

Αυτό είναι άρθρο(1) το οποίο ήθελα να γράψω από καιρό, άλλα μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνετε πως δεν γίνεται να γραφτεί ελαφρά τη καρδία. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του OSArena και με την αϋπνία να γίνεται τρόπος ζωής, αποφάσισα... Διαβάστε περισσότερα

 

Ο ήλιος "ασπίδα" στη σκλήρυνση κατά πλάκας

heliosΌσοι έχουν εκτεθεί πολύ στον ήλιο και όσοι έχουν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι εκείνοι που ζουν κοντά στον ισημερινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο σε σχέση με εκείνους που ζουν σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη- μία διαφορά που μπορεί να εξηγείται από τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο και... Διαβάστε περισσότερα


Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!

Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση:

www.biozo.gr

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23,  697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες: www.biozo.gr

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟΖΩ