Θα υπερασπίσουμε το μέλλον των παιδιών μας

Chalkidiki_2011-03-13Λαοθάλασσα ενάντια στις ρυπογόνες καταστροφικές παγκόσμιες μεταλλευτικές εταιρίες

Η ετυμηγορία των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι πλέον σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Τα τριτοκοσμικού τύπου επιφανειακά μεταλλεία και τα χημικά εργοστάσια είναι ανεπιθύμητα σε αυτόν τον παράδεισο.

Αυτό που έγινε την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Ιερισσό δεν μπορούσε να το προβλέψει κανείς, ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές. Το πραγματικό μέγεθος της συγκέντρωσης αποκαλύφθηκε όταν άρχισε να ξεδιπλώνεται η πορεία προς το λιμάνι και το καινούριο φυλάκιο. Ένα ατελείωτο ποτάμι κόσμου, τέτοιο που όταν η αρχή της πορείας είχε φτάσει στο λιμάνι, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά, η πλατεία της Ιερισσού δεν είχε ακόμα αδειάσει από κόσμο...

http://www.youtube.com/watch?v=8Hu0w86v_eI

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mW3m_G9KiEA

http://www.youtube.com/watch?v=jUmE7aAPE_Y

Διαβάστε περισσότερα

Η «δήθεν» τεχνολογία απέτυχε να σεβαστεί το περιβάλλον

Ανίκανες οι εταιρίες να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας και να σεβαστούν το περιβάλλον. Αξιοποιούν στις καλύτερες των περιπτώσεων το 1%! Τον υπόλοιπο πλούτο, αφού τον καταστρέψουν, τον μολύνουν, τον πετούν στο περιβάλλον και το ρυπαίνουν!

Αυτή είναι η δήθεν υψηλή τους τεχνολογία!

ΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ: Διαρροή κυανίου από μεταλλείο χρυσού/χαλκού στο μικρό νησάκι Simberi της Παπούα Νέα Γουινέα στο νότιο Ειρηνικό.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνική της απόθεσης των κυανιούχων τελμάτων (Deep Sea Tailings Disposal – DSTD) μέσα στη θάλασσα σε μεγάλα βάθη και η διαρροή σημειώθηκε σε μια από τις δεξαμενές των τελμάτων. Το μεταλλείο δεν έχει ούτε τρία χρόνια που λειτουργεί.

Ο κυβερνήτης διέταξε την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, ενώ ψάρια και θαλάσσιες χελώνες πεθαίνουν.

Πηγές:

Παπούα Νέα Γουινέα: Διαρροή κυανίου. Κολομβία: μεγάλο ΟΧΙ σε μεταλλείο χρυσού

http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/03/16/ierissos-syl/