Οι Κερδοσκόποι Συνεχίζουν Πυρηνικά...

pirinikaΜαύρη επέτειος του βομβαρδισμού της Χιροσίμα

Κι ενώ σαν σήμερα συντελέστηκε από τις ΗΠΑ ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, οι κερδοσκόποι συνεχίζουν να την προκαλούν, προτείνοντας να εγκαταστήσουν πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα της Κύπρου!

Οι πληθυσμοί των χωρών της Γής είναι κάθετα αντίθετοι με την χρήση πυρηνικών για εξοπλισμούς και ενέργεια, γι αυτό αναγκάζουν τις κυβερνήσεις να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια (Γερμανία) και να μην κάνουν νέα (Ιταλία). Η Τουρκία όμως έχει άλλο «χαβά»...

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Πυρηνικά όπλα & πυρηνική ενέργεια δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την Ανθρωπότητα

pirinikaΗ 6η Αυγούστου 1945 έχει καταγραφεί ως μία από τις πλέον σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, καθώς τότε συντελέστηκε από τις ΗΠΑ ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η βόμβα ουρανίου με το προσωνύμιο “Little Boy” που έπληξε τη Χιροσίμα και η αντίστοιχη πλουτωνίου με το προσωνύμιο “Fat man” που έπληξε το Ναγκασάκι, προκάλεσαν το θάνατο 300.000 ανθρώπων και άφησαν ανεξίτηλα σημάδια και ασθένειες σε όσους επέζησαν από την καταστροφή.

Εξήντα έξι χρόνια μετά, ο πυρηνικός αφοπλισμός παραμένει ένα από τα κυρίαρχα αιτήματα της Παγκόσμιας Κοινής Γνώμης.

Εξήντα έξι χρόνια μετά, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου ως τμήμα του παγκόσμιου αντιπυρηνικού κινήματος συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, ιδιαίτερα στη «θερμή» και γεωπολιτικά ρευστή γειτονιά μας, έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τη μετατροπή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε Ζώνη Ειρήνης, ελεύθερη από πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής.

Διακηρύσσουμε ότι τα πυρηνικά όπλα και η πυρηνική ενέργεια δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την Ανθρωπότητα. Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει όλες τις απαραίτητες διεθνείς πρωτοβουλίες για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων και για την αποτροπή εγκατάστασης νέων πυρηνικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή.

Ρόδος 5 Αυγούστου 2011

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου

Πηγή: http://www.manw.org


pirinikaΟ Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, με αφορμή την μαύρη επέτειο προτείνει να δούμε δύο από τα "Όνειρα" (1990) του Ακίρα Κουροσάβα (Akira Kurosawa Dreams / Yume). Τα 8 όνειρα είναι μια συλλογή από ιστορίες με βάση πραγματικά όνειρα του σκηνοθέτη, που αφορούν κυρίως τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του:

"Το βουνό Φούτζι στα κόκκινα". Ένα όνειρο για τη ραδιενέργεια και την πυρηνική καταστροφή. Όταν η πυρηνική καταστροφή, εξαιτίας της έκρηξης του ενεργού ηφαιστείου Φούτζι, απειλεί ολόκληρη την Ιαπωνία με ερήμωση ! Όταν τα "όπλα" του ανθρώπου, στρέφονται εναντίον του... Πατώντας εδώ.

"Το χωριό με τους νερόμυλους". Το "φωτεινό" πορτρέτο ενός χωριού, του οποίου ο πληθυσμός βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία με τη φύση. Ο ρόλος των επιστημόνων, αξία της νύχτας και της μέρας. Ένα όνειρο για τις πραγματικές αξίες των ανθρώπων. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι στην πραγματικότητα είναι μέρος της φύσης... Πατώντας εδώ.

"Ο Δακρυσμένος Δαίμονας". Το πορτρέτο ενός μετα-πυρηνικού κόσμου, που κατοικείται από μεταλλαγμένους ανθρώπους ! Πατώντας εδώ.


pirinika* Salvador Dali, Οι τρεις Σφίγγες του Μπικίνι, (Μπικίνι, νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι Η.Π.Α. έκαναν συχνές δοκιμές με ατομικά και πυρηνικά όπλα):


Τοπίο χωρίς βλάστηση και χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα. Ένα τέτοιο χώρο δημιούργησαν οι πυρηνικές δοκιμές των Η.Π.Α. Το νησί Μπικίνι νεκρώνεται και συμβολίζει τη μελλοντική νέκρωση του κόσμου μας που απειλείται από τα πυρηνικά όπλα. Το φάντασμα του πυρηνικού μανιταριού της έκρηξης υψώνεται τριπλά στον πίνακα.

Στο βάθος η μακρινή απειλή (κάπου σε απόμακρο νησί του Ειρηνικού), που γίνεται πιο αισθητή με τη συνειδητοποίηση της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος: στο κεντρικό πλάνο του πίνακα υψώνεται με τη μορφή του πυρηνικού μανιταριού ένα δέντρο, του οποίου ο κορμός χάσκει διχασμένος, διχοτομημένος. Στο πρώτο κοντινό μας πλάνο θεόρατο το ανθρώπινο κεφάλι που, τρομερό, αντί μαλλιών έχει το σύννεφο του πυρηνικού μανιταριού! Η ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης απειλείται άμεσα.

Το τρομερό ανθρώπινο κεφάλι ακουμπά ως προτομή στο γυμνό έδαφος. Το έδαφος ήδη ποτίζεται όχι από νερό, που θα χρειαζόταν για τη βλάστηση, η οποία δεν υπάρχει, αλλά από μια λίμνη αίματος! Το κεφάλι στο βάθος του πίνακα είναι το ίδιο με αυτό στο πρώτο πλάνο. Ως τρεις αινιγματικές Σφίγγες, αίνιγμα του Μπικίνι, υψώνονται τα τρία μανιτάρια: το μέλλον του ανθρώπου επί της γης θα είναι ο πυρηνικός όλεθρος;

Πηγή: http://blogs.sch.gr/pchaloul/