Συνεχίζουμε να... ψήνουμε τον Πλανήτη

Arktikh

Αισχροκερδούν Απέναντι στον Πλανήτη και στην Φύση

Συνεχίζουμε! Σαν μην συμβαίνει τίποτα συνεχίζουμε να ψήνουμε τον πλανήτη. Για τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των παγκόσμιων πετρελαϊκών εταιριών. Κι αυτό θα το πληρώσουμε με την ίδια μας τη ζωή. Ο κόσμος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας θα είναι αλλοιωμένος, παραμορφωμένος, πνιγηρός, κι εμείς με θράσος θα τους δείχνουμε απο τα καταφύγια τις καταθέσεις μας, τον καναπέ μας, και με το τηλεσκόπιο έτερους πλανήτες προς... βρώση.

Ανησυχητικές είναι οι μετρήσεις της επιφάνειας της επιφάνειας των πάγων της Αρκτικής καθώς σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Αμερικανικού Κέντρου Μετρήσεων του Χιονιού και του Πάγου (NSIDC) παρατηρήθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη μείωσή τους από το 1979.

Έτσι, βάσει των νέων μετρήσεων που έγιναν από δορυφόρους, οι πάγοι της Αρκτικής κάλυπταν στις 9 Σεπτεμβρίου μια επιφάνεια 4,33 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που φαίνεται πως είναι η μικρότερη για το 2011 και το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NSIDC. Φέτος η ελάχιστη επιφάνεια των πάγων της Αρκτικής ξεπέρασε το ρεκόρ συρρίκνωσής τους του 2007 κατά μόλις 160.000 τ.χλμ. και ήταν μικρότερη κατά 2,38 εκατομμύρια τ.χλμ. ή κατά 36% από την ελάχιστη επιφάνεια του 1979 (6,71 εκατομμύρια τ.χλμ.).

Όπως αναφέρει το ΝSIDC, τα πέντε τελευταία χρόνια (από το 2007 ως το 2011) έχουν καταγραφεί τα χαμηλότερα ελάχιστα του πάγου στην Αρκτική!

Αυτό σημαίνει ότι οι πάγοι του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού φαίνεται πως έφτασαν στη μικρότερη έκτασή τους για φέτος.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη επιφάνεια των πάγων το καλοκαίρι σ' αυτή τη ζώνη θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα ένα σημαντικό μέτρο για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αν ανήκουμε σ’ αυτούς που κερδίζουν καταστρέφοντας τη Γη ας επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει πραγματικό κέρδος. Αν ανήκουμε στην άλλη κατηγορία των -ας το πούμε- αδύναμων, ας μπούμε στην αντίληψη μιας μέλισσας... κι ας γίνουμε σμήνος να τους τσιμπήσουμε.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)