Κρίνεται το περιβάλλον της Αττικής

skoupidiaΑναστολή Των Εργασιών Στο ΧΥΤΑ Γραμματικού Τώρα!

ΟΧΙ ΧΥΤΑ - ΟΧΙ ΧΥΤΥ, Ανακύκλωση τώρα στη Πηγή!

Από την Επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ, πήραμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Επιτροπής Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ για την αναστολή των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Όπως είναι γνωστό εκδόθηκε την 18/1/2012 η έκθεση ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος η οποία αποτελεί την πρώτη - από επίσημο φορέα - ρωγμή στο σαθρές οικοδόμημα που αποκαλείται «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΧΥΤΑ Γραμματικού» και ανοίγει το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμησή της, την ματαίωση του έργου και την αναζήτηση και τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα που συντελέσθηκε.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου Μαραθώνα να παρευρεθούν, την Τρίτη 28 Φεβ. 2012 και ώρα 09.00 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 3).

skoupidiaΗ Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων θέλει να μεταφέρει αυτό το κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής. Είναι υπόθεση όλων μας η ανατροπή του αντιπεριβαλοντικού, αντικοινωνικού και φιλοεργολαβικού σχεδιασμού, που επιχειρείται να εδραιωθεί με τη δημοπράτηση των τεσσάρων νέων εργοστασίων επεξεργασίας στην Αττική.

Λύση υπάρχει και βρίσκεται στην αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Πατώντας εδώ δείτε την σχετική πρόταση

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

e-mail επικοινωνίας με την πρωτοβουλία: prosynat@gmail.com

Ιστολόγιο: http://prosynat.blogspot.com


Δείτε επίσης: Υπάρχει Λύση για τα Σκουπίδια!