Γενική Συνέλευση ΒΙΟΖΩ 2012

Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 11 το πρωί

Kinima_patatasΑυτή την Κυριακή αφιέρωσέ την στο παιδί σου και στο μέλλον σου!

Αυτός που θα καθίσει στην διπλανή καρέκλα, είναι ο άνθρωπος που μαζί φτιάξαμε ένα μικρό ανάχωμα για μην βρει δρόμο να περάσει η κερδοσκοπία με τα άσχημα «παιδιά» της.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη νίκη!

Δεν είμαστε μάζα για να μας καθοδηγούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης!

Έχουμε ιδέες και ομοϊδεάτες, όμως φέτος γνωρίσαμε και συναγωνιστές της καθημερινότητας και της αλληλεγγύης.

Μας άνοιξε τα μάτια η... κρίση.

Στείλαμε μηνύματα που οι παραλήπτες τα διάβασαν... Δεν ήταν ο κύριος και η κυρία τάδε... Αλλά η Ελένη, ο Κώστας, ο Μηνάς, η Ελπίδα, η Σοφία, ο Γιώργος, ο Άρης... που μεσ’ στο χάος, μ’ ένα νεύμα έφτιαξαν ομάδες κοινωνικής αλληλεγγύης. Με ώθηση την αγανάκτηση του Συντάγματος.

Καταναλωτές. Κατανάλωση. Χρέος. Τρόικα. Περικοπές. Ταπείνωση. Κούρεμα. Ανέχεια. Πρόνοια σε αφασία. Μετανάστευση. Λεφτά Υπήρχαν. Πλούτος Υπάρχει. Τον διαχειρίζονται αυτοί που δεν τους ανήκει... σαν να τους ανήκει.

Φέτος, ξαναγυρίσαμε χρόνια πίσω. Ζήσαμε κατοχικά και μετακατοχικά φαινόμενα. Σαν μια παλιά ξεθωριασμένη φωτογραφία μοιάζουν πλέον οι πολυτέλειες και η ξιπασιά της περασμένης δεκαετίας. Και οι έχοντες, που έγιναν ακόμη λιγότεροι πατούν με μεγαλύτερη μανία το λαιμό των πολλών.

Κεφάλαιο. Τροφή. Κερδοσκοπία. Μεσάζοντες. Ακρίβεια. Φαγητό από τα σκουπίδια. Κινήματα. ...της πατάτας, του σιταριού, των ζαρζαβατικών. ...Των αγροτών γενικά που μαζί με τους καταναλωτές άρχισαν να φτιάχνουν έναν ισχυρό κρίκο... δίχως σκουριά.

Στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής η ΒΙΟΖΩ θα καλωσορίσει τους καταναλωτές με μια μακριά λίστα προβλημάτων προς συζήτηση, αλλά και με μια δικαιολογημένη αίσθηση δικαίωσης και μια ικανοποίηση... Σαν γεωργός που βλέπει τη σπορά του να καρπίζει.

Είναι κάποια χρόνια πριν που είδαμε ως λύση στο πολλαπλό πρόβλημα της κερδοσκοπίας και της χαμηλής ποιότητας τροφής την απευθείας επαφή αγροτών – καταναλωτών και γι’ αυτό αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σ’ αυτή τη Γενική Συνέλευση θα γνωριστούμε περισσότερο. Και με περισσότερους.

Ας είμαστε όλοι την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στην συνάντησή μας

Για να δούμε τι θα κάνουμε!

Αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση!

 Δείτε επίσης την ανακοίνωση του Δ.Σ:

http://www.biozo.gr/node/624