Έκαψαν τους χρυσωρύχους

chalkidikiΑντάρτικη επίθεση στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής;

«Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα 50 περίπου ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, εισέβαλε στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές , έδεσε και περιέλουσε με βενζίνη τους δυο άνδρες της ιδιωτικής σεκιούριτι και έβαλε φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας που βρισκόταν εκεί.

Kατά την αποχώρησή τους, έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Aυτή τη στιγμή στις Σκουριές βρίσκονται  τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.»

Πηγή: antigold greecechalkidiki

«Καμία "ομηρία" ή "αιχμαλωσία" σεκιουριτάδων δεν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως επιβεβαιώνουν και οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι υπάλληλοι "σεκιούριτι" όταν είδαν την ομάδα περίπου 40 ατόμων που έφτασε στο σημείο οπισθοχώρησαν. chalkidikiΜόνο ένας από τους υπλαλλήλους έχει υποστεί εντελώς ελαφρά τραύματα ενώ 27 άτομα που προσήχθησαν από την αστυνομία μετά την επίθεση αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε το παραμικρό σε βάρος τους.»

Πηγή: zeidoron blog

«Η διαφήμιση έκανε το θαύμα της! Η επιλογή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να “μπουκώσει” με διαφήμιση (ευρώ) τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς. Πριν καλά – καλά εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές οι “δημοσιογράφοι” άρχισαν να υιοθετούν και να μεταδίδουν τις διαρροές για “αιχμαλωσίες σεκιουριτάδων” και “πυροβολισμούς”.

Μάλιστα περιγράφοντας την επίθεση ως πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες οι “ντουντούκες” έκαναν λόγο για “φύλακες που τους έδεσαν χειροπόδαρα οι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας τους να τους κάψουν ζωντανούς”.

chalkidikiΩστόσο η εταιρεία όταν της ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση από διεθνή ΜΜΕ παρέπεμπε στο “ρεπορτάζ” του Σκάι και ζητούσε έγγραφο αίτημα για να απαντήσει επίσημα! Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. αρχικά διέψευδε κατηγορηματικά τα στοιχεία που μεταδόθηκαν ως προς την “αιχμαλωσία” των υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας ενώ στη συνέχεια αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν «αφού το λένε οι υπάλληλοι, έτσι θα είναι»! Για τους πυροβολισμούς οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν “άλλοι τους άκουσαν και άλλοι δεν τους άκουσαν”! Πάντως σχεδόν 12 ώρες μετά το περιστατικό η αστυνομία ακόμη δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση στις Σκουριές. Το βέβαιο είναι ότι με λίγη ακόμη διαφήμιση η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μπορεί να γίνει και Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός!»

Πηγή: simantra blog