Οι “Γερμανοί” Ξανάρχονται!

AktesΗ παγκόσμια χούντα έχει αποφασίσει να ξεκάνει τους Έλληνες, να τους πάρει το τόπο τους έναντι πινακίου φακής και να δημιουργήσει χειμερινά «θέρετρα» για την νομενκλατούρα των βόρειων χωρών, που απειλούνται από παγετώνες!

Η κυβέρνηση των ανδρείκελων προετοιμάζει νομοσχέδια όπου, παραβιάζοντας το Σύνταγμα των Ελλήνων, θα ξεπουλήσει ακτές και βουνά στους επερχόμενους «χρηματοδότες» έναντι ευτελών τιμημάτων και με χρήματα που η αξία τους είναι υπερτιμημένη 60 φορές! Έχει σκοπό να καταργήσει τα αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων για την πρόσβαση στο νερό, τις παραλίες και στον αναζωογονητικό αέρα των βουνών!

Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι εξοβελισμός!

Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και ένα από τα πιο πολύτιμα τμήματα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλ. ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

AktesΟι ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ακτές, υγροβιότοπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, για πρώτη δε φορά στην ιστορία της Ελλάδας, οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτές. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται για άλλη μια φορά οι καταπατητές σε βάρος του Κράτους Δικαίου.

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό,

  • Έχει συνταχθεί κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου.
  • Επιτρέπει στα μεγάλα «οικονομικά συμφέροντα», με τα τυπωμένα χαρτονομίσματα χωρίς καμία αξία, την ανοικοδόμηση ακτών και αιγιαλών για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Καταργεί ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.
  • Καταστρέφει ανεπανόρθωτα το τοπίο, το περιβάλλον και τις αρχαιότητες. Ότι καλό έχει τούτος ο τόπος.
  • Παραχωρεί στους φέροντες τυπωμένα φρέσκα χαρτονομίσματα λίμνες, θάλασσες, νησίδες, υφάλους και σκοπέλους.
  • Επιτρέπει μπαζώματα της θάλασσας για την εξυπηρέτηση στρατηγικών τουριστικών επενδύσεων.
  • Νομιμοποιεί αυθαίρετα ξενοδοχεία και επενδύσεις.
  • Μας αφαιρεί κάθε προοπτική για οικονομική ανάκαμψη του λαού και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι φίλοι του «Avaaz» μας έστειλαν ένα κείμενο όπου γράφουν:

avaaz«Η λεπτή ισορροπία της βιόσφαιρας του πλανήτη μας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης -- σε βαθμό που πλέον κινδυνεύει κάθε μορφή ζωής στη Γη. Αυτή είναι η στιγμή του γαμώτο για το κλίμα μας, όπως την αποκάλεσαν οι επιστήμονες. (...)

Η τελευταία εποχή των παγετώνων συνέβη μέσα σε 6 μόνο μήνες. 6 μήνες για να καλυφθεί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ με αμέτρητα κομμάτια πάγου σε μέγεθος πολυκατοικιών. Αυτό ήταν ένα «σημείο καμπής» για το κλίμα όπου η ισορροπία κατέρρευσε και απειλήθηκε η ζωή στη Γη. Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άλλα τρία σημεία καμπής ακριβώς σαν κι αυτό»...

Η νομενκλατούρα των βόρειων χωρών, αντί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θέλει να μας πάρει τον τόπο μας!

Θα τους αφήσουμε;

ΟΧΙ!

Θα τους απαντήσουμε:

Μολών Λαβέ


Δείτε επίσης: http://www.biozo.gr/node/773