Ένα Έκαψαν Δέκα Θα Χτίσουμε...

Οι μέθοδοι εκφοβισμού των ναζί δεν θα τρομάξουν τους νέους να κατοικήσουν στη Γκιώνα!

Kaloskopi

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο Στέφανο Κόλλια το Σάββατο 2 Μαΐου το μεσημέρι, στη Καλοσκοπή (Κουκουβίστα) Φωκίδας

Αποθρασυμμένοι από την αστυνομική αναποτελεσματικότητα οι «γνωστοί» άγνωστοι έκαψαν ξανά το σπίτι του Στέφανου στη Καλοσκοπή (Κουκουβίστα) Παρνασίδας του Δήμου Δελφών. Ξημερώματα Κυριακής της 29 Μαρτίου 2015 και ακριβώς έξι χρόνια μετά από τον πρώτο εμπρησμό που έγινε στις 29 Μαρτίου του 2009.

Προσπάθεια εμπρησμού ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο το βράδυ και πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης να φτάσει, οι εμπρηστές ολοκλήρωσαν το έργο τους Kaloskopiξημερώματα της Κυριακής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως στο παρελθόν προηγήθηκε μια απόπειρα εμπρησμού, που διαπιστώθηκε από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά επειδή μάλλον δεν ήταν αποτελεσματική,  οι εγκληματίες επανήλθαν το ίδιο βράδυ  για να το κάψουν ολοσχερώς.

Ο δεύτερος ολοκληρωτικός εμπρησμός είναι μήνυμα στο Στέφανο,  που είχε αποφασίσει να ξαναγυρίσει στο χωριό με την σύντροφο του  για να μείνουν  μόνιμα, ότι είναι ανεπιθύμητος  και αυτό το μήνυμα φέρει φασιστική και μαφιόζικη  υπογραφή.

Οι συγχωριανοί, συντοπίτες, συναγωνιστές και φίλοι του Στέφανου εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

KaloskopiΠέρασε σχεδόν ένας μήνας  από τον εμπρησμό στο σπίτι του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή, που το κατέστρεψε ολοκληρωτικά για δεύτερη φορά μέσα σε έξι χρόνια. Σε αυτό το διάστημα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει στην κατεύθυνση εντοπισμού των δραστών του εμπρησμού.

Οι αρμόδιες αρχές, Πυροσβεστική, αστυνομία, Δικαιοσύνη, που σε άλλες περιπτώσεις με υπερβάλλοντα ζήλο και ευαισθησία κινούν «γη και ουρανό»,  επιδεικνύουν για δεύτερη φορά χαρακτηριστική καθυστέρηση και αδράνεια δημιουργώντας αναπάντητα ερωτήματα και την αίσθηση ότι η υπόθεση κινδυνεύει να «κουκουλωθεί» ξανά.

Για όλους εμάς όμως, συγχωριανούς, συντοπίτες, συναγωνιστές και φίλους ανεξάρτητα από τη στάση και τις προθέσεις των αρχών, η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να μπει στο αρχείο. Οι εμπρηστές με τη φωτιά στο σπίτι του Στέφανου, έβαλαν φωτιά στην ίδια την αξιοπρέπεια μας. Γιατί δεν μπορούμε να χωνέψουμε, πόσο μάλλον να ανεχτούμε πως υπάρχουν κάποιοι που λειτουργώντας είτε μόνοι τους είτε για λογαριασμό  άλλων, χρησιμοποιώντας φασιστικές και μαφιόζικες μεθόδους, προσπαθούν να διαφεντέψουν τις ζωές των ανθρώπων, θεωρώντας τον τόπο τσιφλίκι τους.

Θεωρούμε προσωπική υπόθεση του καθένα και καθεμιάς από μας, όχι μόνο να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό του Στέφανου αλλά και να δηλώσουμε εμφατικά ότι δεν θα ανεχθούμε καμιά καθυστέρηση και  καμιά συγκάλυψη που αποθρασύνουν φυσικούς  και ηθικούς αυτουργούς τέτοιων ενεργειών.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία της Καλοσκοπής

Ο Στέφανος δεν είναι και δεν θα είναι μόνος

Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλη συγκάλυψη σε αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να διαφεντεύουν  τη ζωή και τον τόπο μας

Συγχωριανοί, συντοπίτες, συναγωνιστές και φίλοι του Στέφανου

Καλοσκοπή, 24-4-2015

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος Καλοσκοπιτών:

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καλοσκοπιτών «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» εκφράζει τη συμπαράσταση και την ολόθερμη στήριξή του, στο συγχωριανό μας Στέφανο Κόλλια, για την ολοσχερή καταστροφή που υπέστη η κατοικία του στην Καλοσκοπή από εμπρησμό τα ξημερώματα της 29.3.2015 και για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Δηλώνει την οργή και τον αποτροπιασμό των μελών του για τους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, καταδικάζει την πράξη αυτή που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη λογική και αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον ίδιο αλλά και για τη μικρή μας κοινωνία.

Τέλος, το Δ.Σ. περιμένει από τις αρμόδιες αρχές τη γρήγορη διαλεύκανση του θέματος και τον εντοπισμό των δραστών.

Αθήνα, 18-4-2015