Ανακοίνωση-σοκ από ΠΟΥ: Προκαλεί καρκίνο η κατανάλωση αλλαντικών

1

Καρκινογόνος είναι η κατανάλωση αλλαντικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για μια φορά ακόμη τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακή Διατροφής για την καλή ανθρώπινη υγεία προβάλλουν ως μοναδική λύση.

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους «καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)», βάσει «ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου». «Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα», σύμφωνα με τον Δρ. Κουρτ Στράιφ του CICR.

Για την ΒΙΟΖΩ η απάντηση έχει δοθεί δεκάδες χρόνια πριν και βασίζεται στην λιτή Μεσογειακή Διατροφή και τις φυσικά βιολογικές πρώτες ύλες που απλόχερα μας δίνει η ελληνική φύση. Όσο μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση του ανθρώπου στην τροφή του, τόσο μεγαλύτερη… πόρτα ανοίγει σε μια σειρά ασθένειες που ταλαιπωρούν την υγεία μας.

Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.

Προσπάθεια για υποβάθμιση των διαπιστώσεων...