99.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα τοξικά οικιακά χημικά

keriaΣτο όνομα του ρομαντισμού και μιας -έστω και τεχνητά- ευωδιαστής ατμόσφαιρας και υποτιθέμενης καθαριότητας, θέτουμε καθημερινά την υγεία μας σε σοβαρό κίνδυνο!

Yποκύψαμε στις Σειρήνες του καταναλωτισμού και τα τοξικά χημικά και γυρίσαμε την πλάτη στις φυσικές λύσεις.  

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα αποσμητικά χώρου, τα αρωματικά κεριά καθώς και πολλά καθαριστικά προϊόντα οικιακής χρήσης είναι σιωπηλοί "δολοφόνοι" που ευθύνονται για περίπου 100.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των εντομοκτόνων σπρέι, των αποσμητικών και προϊόντων καθαρισμού, περιέχουν χημικές ουσίες γνωστές ως Πτητικές Οργανικές Ενώσεις (VOCs), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, ιδιαίτερα σε παιδιά και υπερήλικες.

KatharistikaΥψηλά επίπεδα λιμονένιου, χημικής ουσίας που μπορεί να μετατραπεί στην καρκινογόνο φορμαλδεΰδη όταν αναμιγνύεται με άλλα αερομεταφερόμενα στοιχεία, έχουν βρεθεί σε πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Ερευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Παιδικής Υγείας του Λονδίνου προειδοποιούν, ότι οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό αγνοούν αυτού του είδος τη ρύπανση και τους κινδύνους για τη υγεία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλει σε 99.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη.

"Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ανάπτυξη του εμβρύου, ενώ τη συνδέουν και με περιπτώσεις αποβολών. Επίσης, παρατηρείται αύξηση στις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια για τους ηλικιωμένους. H εσωτερική ρύπανση του αέρα σχετίζεται με το άσθμα, τον διαβήτη, την άνοια, την παχυσαρκία και την εμφάνιση καρκίνου στον ευρύτερο πληθυσμό", εξηγεί η έκθεση των ερευνητών.

Πηγή: enallaktikos gr

Με πληροφορίες από rt com