Στο πλευρό του ΣΥ.Β.Α.Α. η ΒΙΟΖΩ

4Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥ.Β.Α.Α. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου σε απαρτία, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών «Βιοκαταναλωτές για ποιοτική ζωή – ΒΙΟΖΩ», εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα που ξεκίνησε ο ΣΥ.Β.Α.Α. μετά τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος και το κλείσιμο αγορών από δήμους.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ Γιώργος Κωστής: «Θέλουμε να προχωρήσουν άμεσα οι αγορές των παραγωγών και ιδιαίτερα οι δικές μας των Βιοκαλλιεργητών, ώστε οι καταναλωτές να έχουν απευθείας συναλλαγή με τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.

Ο λόγος που μας κλείνουν οι δήμοι την πόρτα είναι ότι θέλουν να μας εντάξουν στις λαϊκές αγορές που υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ εμείς θέλουμε να είμαστε στις υπαίθριες αγορές παραγωγών, που αποτελούνται από μικρούς παραγωγούς και είναι αυτοδιαχειριζόμενες.

Θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει ο ΣΥ.Β.Α.Α. και θα δώσουμε δυναμικό «παρών» έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Καλούμε λοιπόν όλους τους καταναλωτές να υποστηρίξουν την απευθείας διάθεση των προϊόντων από τους παραγωγούς με την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥ.Β.Α.Α. αναφέρονται τα ακόλουθα:

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥ.Β.Α.Α. η οποία βρισκόταν σε απαρτία.

Τα μέλη ενημερώθηκαν από το Δ.Σ. για:

1) τις εξελίξεις στο νομοθετικό ζήτημα ( κατατέθηκε το Σ/Ν για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στη Βουλή και συζητείται αύριο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου) και για

2) τις ενέργειες που έχει προβεί το Δ.Σ. σχετικά με τις Αγορές της Κηφισιάς, του Κορυδαλλού, του Ψυχικού, του Π. Φαλήρου και της Ηλιούπολης καθώς και για:

3) τις επερχόμενες κινητοποιήσεις των μελών σχετικά με το Σ/Ν για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα για το άρθρο 47 Αγορές Παραγωγών.

4) Τονίστηκε η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί τόσο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τη βιολογική γεωργία, στη διακριτότητα των Αγορών Παραγωγών που λειτουργούν και θα λειτουργούν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς είναι μείζονος σημασίας για τη διασφάλιση των καταναλωτών.

Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γ.Σ.:

1) τόσο η αναστολή των λειτουργιών των Αγορών Κηφισιάς και Κορυδαλλού έως ότου ανακληθούν οι αποφάσεις των Δ.Σ. των Δήμων που κινήθηκαν με λανθασμένη νομοθεσία (δηλ. το Ν.4264/14 του Υπ.Αν. αντί του Ν.4235/14 του Υπ.Α.Α.Τ. σύμφωνα με την οποία εδώ και 22 χρόνια λειτουργούν οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών στην Αττική)

2) όσο και οι περαιτέρω κινητοποιήσεις των μελών του ΣΥ.Β.Α.Α. εν εξελίξει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και συγκεκριμένα για τις Αγορές Παραγωγών σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών ανά την Επικράτεια, τους Ο.Ε.Π., τις Ενώσεις Καταναλωτών και τους αρμόδιους φορείς σχετικούς με τη Βιολογική Γεωργία.

3) Στα πλαίσια της ενημέρωσης σχετικά με τις Αγορές Βιοκαλλιεργητών αποφασίστηκε να οργανωθεί Ημερίδα για την οποία θα ενημερώσουμε με μελλοντικό δελτίο τύπου.

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΣΥ.Β.Α.Α, όλους τους συναδέλφους-παραγωγούς που έδωσαν βροντερό παρόν με την παρουσία τους και απέδειξαν ενεργά πως ο ΣΥ.Β.Α.Α. είναι μια συμμαχία για έναν και μοναδικό κοινό σκοπό: τις Αγορές των Παραγωγών-Βιοκαλλιεργητών!

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των Ενώσεων των Καταναλωτών ΄καθώς και όλους τους φίλους και φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στέκονται δίπλα μας στο δύσκολο αυτό αγώνα μας για ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΥΓΕΙΑ για όλους!

Κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά, συνάδελφοι!

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε!

Όλοι μαζί μπορούμε!

«ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ»..»