Έρευνα: Υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών σε χάμπουργκερ

2Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ και έδειξε ότι χάμπουργκερ περιέχουν υπολείμματα ανθρώπινου DNA και ποντικιών!

Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δοκιμής τροφίμων Clear Labs βασίστηκε στην εξέταση ενός δείγματος 258 χάμπουργκερ. Από αυτά, σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε κρέας μέσα σε χορτοφαγικά προϊόντα, σε τρεις βρέθηκε DNA ποντικού και σε μία περίπτωση εντοπίστηκε ανθρώπινο DNA.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Independent, η πιο πιθανή αιτία για την παρουσία ανθρώπινου DNA στα δείγματα είναι να αναμείχθηκαν τυχαία τρίχες, δέρμα ή νύχια κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Επιπλέον, το 4,3% των χάμπουργκερ που εξετάστηκαν περιείχαν παθογόνους μικροοργανισμούς, που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

H έρευνα διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν «κενά» στην ασφάλεια των τροφίμων και στα πρότυπα ποιότητας, ωστόσο, όπως αναφέρεται, συνολικά η βιομηχανία βοείου κρέατος "επωφελήθηκε από το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο".

 

Πηγή: Enallaktikos