Ελευθερία των Σπόρων κάλεσμα για Δράση

Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά για το μέλλον της διατροφής μας και του Πλανήτη μας!

2 με 16 Οκτωβρίου 2016

Seed Freedom

Seed Freedom Call to Action 2016

Αντιμετωπίζουμε κοινωνική και οικονομική κατάρρευση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μεγάλης κλίμακας Βιομηχανική Γεωργία αποτελεί βασικό συντελεστή αυτής της κατάρρευσης.

Ενώ έχει καταστρέψει το 75% του εδάφους μας, των υδάτων και της βιοποικιλότητας και έχει συνεισφέρει στο 50% της κλιματικής αλλαγής, αυτό το μοντέλο που έχει τις ρίζες του στον πόλεμο, παράγει το 30% της τροφής μας.

Οι πραγματικοί παραγωγοί τροφής είναι οι επικονιαστές μας, οι οργανισμοί του εδάφους, η βιοποικιλότητα και οι μικρής κλίμακας αγρότες οι οποίοι-ως συνδημιουργοί και συμπαραγωγοί μαζί με τη φύση- προμηθεύουν το 70% της τροφής που τρέφει τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Η Μονσάντο έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο καταστροφέα της γεωργίας μας τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιώντας μύθους για τα γενετικά τροποποιημένα, πατέντες, ελεύθερο εμπόριο και τοξικά ώστε να μονοπωλήσει τους σπόρους μας και να δηλητηριάσει την τροφή μας.

Αυτή τη χρονιά κατά τη διάρκεια του Καλέσματος από την Ελευθερία των Σπόρων για Δράση από 2-16 Οκτωβρίου 2016, η οργάνωση Navdanya θα συνδιοργανώσει Δικαστήριο για τη Μονσάντο στη Χάγη καθώς και Λαϊκή Συνέλευση.

Σας καλούμε να οργανώσετε Λαϊκές Συνελεύσεις όπου κι αν βρίσκεστε, για να επανακτήσουμε το διατροφικό μας σύστημα-τον άρτο Μας και την ελευθερία Μας.

Seed Freedom

Ημερομηνίες

15-16 Οκτωβρίου – Χάγη, Ολλανδία: Διεθνές Δικαστήριο της Monsanto

14-16 Οκτωβρίου – Χάγη, Ολλανδία: Λαΐκή Συνέλευση για το Μέλλον της Τροφής μας και το Μέλλον του Πλανήτη μας.  Εάν μπορείτε, να συμμετάσχετε στη Λαΐκή Συνέλευση στη Χάγη.

2-16 Οκτωβρίου – Παντού: Τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις για το Μέλλον της Τροφής μας και το Μέλλον του Πλανήτη μας.

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Διατροφή – Παντού: Διαδηλώσεις και Πορείες εναντίον της Monsanto.

Τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις – 2-16 Οκτωβρίου – Οδηγίες

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις για το Μέλλον της Διατροφής και του Πλανήτη μας είναι αυτοδιαχειριζόμενες εκδηλώσεις– ανοιχτά δημόσια δικαστήρια σε κοινούς χώρους – σε επίπεδο χωριού, πόλης, περιφέρειας ή χώρας έχουν σκοπό να αναδείξουν την ζημιά που προκαλεί η Monsanto μαζί με άλλες εγκληματικές εταιρίες στη διατροφή μας, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την επιστημονική και νομική ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία μας. Συμβάλλουν επίσης στον οραματισμό και τον συμμετοχικό σχεδιασμό που γίνεται σε τοπικό επίπεδο, στον δρόμο για ενα μέλλον που αναζητούμε και διαμορφώνουμε, απαλλαγμένο από Γ.Τ.Ο., δηλητήρια, ορυκτά καύσιμα, πατέντες και εταιρικές κυριαρχίες.

Σχηματίστε ομάδες εθελοντών από διάφορους φορείς κινημάτων – διατηρητές παραδοσιακών σπόρων, καλλιεργητές, αγρότες, μητέρες, μάγειρες, σχολεία, τοπικοί φορείς, γιατρούς, δικηγόρους, πολίτες.

Βρείτε έναν δημόσιο χώρο όπου μπορείτε να διοργανώσετε την δικιά σας τοπική Λαϊκή Συνέλευση μεταξύ 2 και 16 Οκτωβρίου και καλέστε όλους τους φίλους και γνωστούς, οικογένειες, κινήματα και οργανώσεις.

Το σχήμα είναι ανοικτό – μπορεί να είναι σε ένα κήπο, αγρόκτημα, δημαρχείο, σε μία κοινότητα, αυλή εκκλησίας, σχολικό κήπο, πανεπιστήμιο....θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια οικογιορτή όπου διατίθεται γεύμα βιολογικό/πικνικ, ή με  εκδήλωση ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων όπου υπάρχει η δέσμευση να μην αποδεχτούμε πνευματικά δικαιώματα επάνω στους σπόρους.

Τα δύο σημεία που πρέπει να θιχτούν είναι:

1. Εξακρίβωση της βλάβης που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και περιοχή η Monsanto. Η επίδραση της Monsanto και των προϊόντων της στην περιοχή – Roundup, Γ.Τ.Ο., Πατέντες και Δικαιώματα, γενετική επιμόλυνση, διαφθορά διοίκησης και εκλεγμένων αντιπροσώπων, απορύθμιση νομοθεσίας για την ασφάλεια  και για τα δικαιώματα των αγροτών στους σπόρους τους.

Διεξαγωγή δημόσιου δικαστηρίου των εγκληματικών εταιριών πού καταστρέφουν τα είδη, την βιοποικιλότητα, την υγεία των παιδιών μας και την δημοκρατία μας.

Seed Freedom2. Προσδιορίστε εγχειρήματα στην περιοχή σας που ασχολούνται με τη δημιουργία εναλλακτικών διατροφικών συστημάτων σε τοπικό και κοινοτικό επίπεδο απαλλαγμένων από δηλητήρια, Γ.Τ.Ο., ορυκτά καύσιμα , περιλαμβάνοντας δράσεις για τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών , οργανικές καλλιέργειες, περιαστικές καλλιέργειες , σχολικούς κήπους, λαϊκές, ΚΟΙΓΕΩ (κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία), το ηθικό εμπόριο κλπ.

Περιγράψτε το μέλλον πού οραματίζεστε απαλλαγμένο από Γ.Τ.Ο. και χημικά,  πως οραματίζεστε την Ελευθερία των Σπόρων και της Τροφής μέχρι το 2020 και σχεδιάστε πως θα γίνει αυτή η μετάβαση.

Δημιουργείστε συμμαχίες για την συνέχιση τής δημοκρατικής διαδικασίας που θα αποβάλει τους εγκληματίες πολέμου από το διατροφικό μας σύστημα και θα δημιουργήσει ένα διατροφικό σύστημα αφθονίας, υγείας και μη βίας. Σπείρετε σπόρους Ζωής, Σπείρετε σπόρους Ελευθερίας.

Πώς να κοινοποιήσετε την εκδήλωση σας

1. Αναγγελία

Προσθέστε τις επερχόμενες Λαϊκές Συνελεύσεις, ενέργειες και δράσεις για την Ελευθερία των Σπόρων στο Hμερολόγιο της Ελευθερίας των Σπόρων, με ημερομηνίες, μία σύντομη περιγραφή, μια φωτογραφία και διαθέσιμα links (web-site, social media, κτλ...):

– Συμπληρώστε αυτό το έντυπο

– Για να ενημερωθείτε για Δράσεις κοντά σας: http://seedfreedom.info/seed-freedom-events-calendar-greece/  και  http://seedfreedom.info/events/

2. Αποτέλεσμα

Στείλτε μας τα πορίσματα και τις αποφάσεις των τοπικών Λαϊκων Συνελεύσεων για το μέλλον της Διατροφής, και το Μέλλον του Πλανήτη είτε γραπτώς είτε μέσω βίντεο και φωτογραφιών. Email: submit [@] peoplesassembly.net

Στης 16 του Οκτώβρη, στο τέλος της  Λαϊκής Συνέλευσης στη Χάγη ως μέρος του Λαϊκού Δικαστηρίου, τα πορίσματα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο σας θα ενσωματωθούν μαζί με άλλα για να σχηματίσουν ένα Πλανητικό Όραμα για το Μέλλον της Διατροφής. Ένα όραμα από τη βάση, αυτοδιαχειριζόμενο, σε αντίθεση με το τοξικό μοντέλο που η Monsanto και οι άλλοι κατασκευαστές δηλητηρίων προσπαθούν να επιβάλουν στην γεωργία, ένα μοντέλο βασισμένο στα χημικά, τους Γ.Τ.Ο., τις πατέντες επάνω στους σπόρους και την διάλυση της δημοκρατίας.

Εάν διοργανώσετε εκδήλωση ενάντια στη Monsanto στις 16 Οκτωβρίου, αναγγείλετε το όραμα σας στη συνάντηση, διοργανώστε ένα κοινό γεύμα, ανταλλάξτε σπορους. Ο Άρτος είναι η Ελευθερία μας.

Περισσότερα κείμενα [αγγλική γλώσσα]

Για να μάθετε περισσότερα για τήν Δίκη της Monsanto

Για να μάθετε περισσότερα για την εκστρατεία της Navdanya για τον Jaiv Panchayat – Living Democracy since 1999


Περαιτέρω Ενέργειες για την Ελευθερία των Σπόρων


Συνδεθείτε ηλεκτρονικά με την Ελευθερία των Σπόρων

Ιστότοπος – http://seedfreedom.info
Twitter – https://twitter.com/occupytheseed
Facebook – https://www.facebook.com/savetheseed
Εκδήλωση στο Facebook – http://bit.ly/SF2-16Oct15
YouTube – http://www.youtube.com/user/occupytheseed
Για περισσότερες πληροφορίες: info [@] peoplesassembly [.] net


Πηγή: http://seedfreedom.info/el/campaign/call-to-action-2016/


Seed Freedom

Ένα τραγούδι για την ελευθερία των σπόρων

Ένα τραγούδι για την ελευθερία των σπόρων ενάντια στους νόμους που επιβάλουν οι πολυεθνικές και στα μεταλλαγμένα που μας προωθούν για να πλουτίζουν οι εταιρίες.

Στίχοι:

Από το σπόρο στη καρδιά μια επανάσταση αρχίζει

χωρίς βόμβες και όπλα αλλά με τσάπες και σπορεία

να ελέγξουν τη ζωή μας ζητάνε

 

Ότι παράγουμε να μην μπορούμε να φάμε

αν δεν ραντίσεις το φυτό δεν μεγαλώνει

δεν παράγει, πεθαίνει μαζί μ' αυτό και η ζωή μας μικραίνει

 

Μεταλλαγμένες τροφές μας επιβάλλουνε

ξέρει καλά η μοσάντο τώρα και νόμους μας βάζουν

απαγορεύσεις στους σπόρους μα και στα βότανα

είναι οι πατέντες δικές τους... αυτοί θέλουνε σκότωμα

 

Ο καρκίνος θερίζει, η εταιρία πλουτίζει

είναι τα φράγκα πολλά για να σε κάνουν καλά

και το χάπι κοστίζει, είναι τα φράγκα πολλά

και το χάπι κοστίζει...

 

Πήρα μια τσάπα να οργώσω τα όνειρά μου

κρατάω σπόρους για να σώσω τη γενιά μου

χαμογελάω στα φυτά μα και στη φύση

και δεν μπορεί κανείς τους να μου το στερήσει

 

Η ελευθερία των σπόρων είναι δικαίωμα

χιλιάδες χρόνια αυτό μας έμαθε η φύση

τώρα γεμίσαν τον κόσμο με υβρίδια

μα κάποιος πρέπει να τους σταματήσει

 

Μαζεύω σπόρους, πετάω σβόλους

δίνω μια μάχη που μας αφοράει όλους

και γι' άλλους όσους μας θέλανε στο χώμα

είμαστε σπόροι που φυτρώνουμε ακόμα

και γι' άλλους όσους μας θέλανε στο χώμα

είμαστε σπόροι που φυτρώνουμε ακόμα

 

Υπάρχει λύση για να βγούμε από το αδιέξοδα

που τη ζωή μας εκεί έχουν οδηγήσει

υπάρχει λύση, εμείς έχουμε τα σπόρια μας

που το καθένα πρέπει να βλαστήσει

να κάνει ρίζα γερή και να ανθήσει

για να παράγει τη τροφή που χρειαζόμαστε

και να μπορέσει η ζωή να συνεχίσει

 

Πήρα μια τσάπα να οργώσω τα όνειρά μου

κρατάω σπόρους για να σώσω τη γενιά μου

χαμογελάω στα φυτά μα και στη φύση

και δεν μπορεί κανείς τους να μου το στερήσει 

https://www.youtube.com/watch?v=sygimW52dF4