Μια πόρτα ανοιχτή στη ζωή

portaΧρειάζεται να έχει ανοικτά «παράθυρα» ο νους και η ψυχή σου, για να αφήσεις στο παραθαλάσσιο σπίτι σου μια πόρτα προς… την θάλασσα! Μια μονάχα πόρτα που ανάμεσα σε εκατοντάδες μέτρα ψηλών τοίχων, των τοίχων του θανάτου, μπορεί να χαρίσει την ζωή!

Μάτι. Τα μάτια μας έκλειναν για να μην βλέπουν… Τα αυτιά μας να μην ακούν… Η καρδιά μας μάτωσε. Η είδηση δεν ήταν πια μια φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα δασών. Το περιμέναμε πάλι φέτος με τρόμο. Η είδηση αυτή τη φορά ήταν μια φωτιά που έκαψε και δεκάδες ανθρώπους ζωντανούς.

Μια πύρινη θάλασσα κίνησε από το βουνό να συναντήσει την υδάτινη. Έτρεχε, θαρρείς και είχαν καιρό να βρεθούν και δεν την ένοιαζε που ανάμεσα υπήρχαν άνθρωποι, δάση, ζώα, σπίτια… ζωές που έπρεπε να συνεχίσουν να ζουν. 

Οι παράκτιες μάντρες δεν μπόρεσαν να την εμποδίσουν, μόνο στάθηκαν με εγκληματικό θράσος ανάμεσα στους ανθρώπους και στην σωτηρία τους.

Το Μάτι από τόπος αναψυχής και ξεκούρασης έγινε μέσα σε λίγη ώρα Ζάλογγο, στρατόπεδο εξόντωσης και θάλαμος αερίων.

Οι κυνηγημένοι από τις φλόγες, οι πνιγμένοι από τους πυκνούς καπνούς δεν μπορούσαν να βρουν διέξοδο. Μόνο μπροστά στο θάνατο αγκαλιάστηκαν.

Αυτοί οι σφιχταγκαλιασμένοι νεκροί, ξύπνησαν μνήμες άλλων τραγικών τόπων και εποχών και εδώ το δολοφονικό χέρι δεν ήταν του φασισμού… αλλά της αναρχίας του καπιταλισμού.

Όμως μια πόρτα μια μονάχα πόρτα ενός κτήματος υπήρχε εκεί για να φυγαδεύσει κάποιους άλλους ανθρώπους προς την ζωή.

Το κτήμα που είχε πόρτα προς την θάλασσα ανήκει σε βιοκαλλιεργητή, τον κ. Βασίλη Φράγκο.

Σε μια πρώτη ανάγνωση αυτό δεν λέει κάτι ιδιαίτερο. Αν το δούμε όμως πιο προσεκτικά… θα παρατηρήσουμε την διαφορά αντίληψης των πραγμάτων. Ένας βιοκαλλιεργητής που σέβεται τον εαυτό του, έχει την βιολογικότητα ως τρόπο ζωής και ζει σε αρμονία με την φύση. Δεν της γυρίζει την πλάτη, δεν της κόβει την καλημέρα, δεν την τεμαχίζει, δεν την στύβει για να βγάλει λεφτά. Της απλώνει το χέρι και πορεύονται μαζί συντροφικά. Χρειάζεται υπομονή, μα όταν έρθει η ώρα… εκείνη θα του προφέρει πλούσια δώρα.

Άνθρωπε ακου, και κατανόησε -πάνω από τούτα τα ιερά αποκαΐδια- ότι μόνο σε παράλληλη πορεία με την Φύση θα φτάσεις ψηλά ως κοινωνία και βαθιά μέσα σου. Το αντίθετο θα οδηγεί πάντα στον θάνατο!      

ΒΙΟΖΩ