Τώρα μιλάμε εμείς..!

Sintagma_2011Η μεγαλύτερη διαδήλωση μετά την μεταπολίτευση

Ας κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση την μέρα κατάθεσης στη Βουλή του νέου μνημονίου!

Πρωτοφανής σε μέγεθος, αγωνιστικότητα, παλμό και ροή νέου κόσμου ήταν η διαδήλωση των απλών αποφασισμένων ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Σύνταγμα και τις γύρω από αυτό περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την πλατεία που έβραζε από αποφασιστικότητα, ο κόσμος απλωνόταν καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, από τα Προπύλαια μέχρι του Φιξ και από το Θησείο μέχρι τον Ευαγγελισμό.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα το κέντρο ή συμμετείχαν σε παλαιότερες κοινωνικές κινητοποιήσεις (απλοί πολίτες, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι κ.ά.) έκαναν λόγο για μια πρώτη συγκέντρωση που συσπείρωσε περισσότερους από 400.000 διαδηλωτές, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά κινηματικά δρώμενα. Τα αιτήματα των διαδηλωτών, που για πρώτη φορά αμφισβητούν και εναντιώνονται ευθέως με το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του δεν είναι άλλα από την άμεσSintagma_2011η απόσυρση του βάρβαρου μνημονίου, την διαγραφή του χρέους, την ευθεία αντιπαράθεση με την ψήφιση του νέου σκληρότερου μνημονίου... φερόμενο ως "Μεσοπρόθεσμο" και φυσικά την κατάκτηση της άμεσης δημοκρατίας μέσα από τη συμμετοχή του Λαού στις αποφάσεις που αφορούν την Ζωή του.

Ήδη όμως η κατάσταση που επικρατεί στο Σύνταγμα (Λαϊκή Συνέλευση και κινητοποίηση) έχει μπολιαστεί... σε πάρα πολλές γειτονιές και πλατείες στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Χώρα με αποτέλεσμα να προετοιμάζεται μια ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση για την ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή του "Μεσοπρόθεσμου". Εξάλλου ο στόχος που έχει μπει από το ίδιο το κίνημα των αγανακτισμένων είναι να ξεπεράσει το 1.000.000 διαδηλωτές η δεύτερη μεγάλη συγκέντρωση.

Τετ, 08/06/2011 — takis

Πηγή: http://real-democracy.gr