Ερχονται μαύρες μέρες;...

xadaΣυλλήψεις κατοίκων στο ΧΑΔΑ Ιερισσού και κράτησή τους χωρίς κατηγορητήριο!  

Στις 6 Ιουλίου το πρωί η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τους κατοίκους που κρατούσαν βάρδια στον ΧΑΔΑ Ιερισσού για να μην περάσουν απορριμματοφόρα προς τον φλεγόμενο ΧΑΔΑ. Οι πολίτες έχουν κλείσει τον ΧΑΔΑ από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, εφαρμόζοντας  την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιουλίου όλες οι χωματερές είναι παράνομες και η χώρα πληρώνει πρόστιμο 34.000 € για την κάθε μία. Το δεύτερο έγκλημα είναι ότι απαγορεύεται η ρήψη σκουπιδιών σε χωματερή που καίει.

Οι συλλήψεις έγιναν με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο. Οι συλληφθέντες Αλέξανδρος Αντωνίου, Τόλης Παπαγεωργίου, Χρήστος Δάλλας και Θεόφιλος Κασκέτης, οδηγήθηκαν στην Αστυνομία Πολυγύρου όπου, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορητήριο, πέρασαν από τη διαδικασία της Σήμανσης και τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τους ανακοινώθηκε δε ότι θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα, ώστε να περάσουν τη νύχτα στο Τμήμα σαν κοινοί εγκληματίες.

Οι παράνομοι είναι έξω και οι νόμιμοι είναι μέσα! Παράνομος είναι ο Δήμος Αριστοτέλη που συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή που δεν είναι μόνο παράνομη, σύμφωνα με όλους τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι και επικίνδυνη, αφού καίει ασταμάτητα από τις 11 Ιουνίου. Οποιαδήποτε ρίψη νέων ποσοτήτων σκουπιδιών στον ήδη φλεγόμενο ΧΑΔΑ θα είναι πράξη εγκληματική .

Κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα, του Αντιδημάρχου και παντός υπευθύνου έχουν ασκηθεί μηνύσεις για όλες τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους.

Δεν υποχωρούμε, παραμένουμε στις βάρδιες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική απομάκρυνση αυτού του καρκινώματος από την Ιερισσό. Οι πληροφορίες λένε ότι θα έχουμε νέα “επίσκεψη” της αστυνομίας αύριο το πρωί. Θα πρέπει να συλλάβουν ολόκληρη την Ιερισσό για να ανοίξουν τη χωματερή!

«Σήμερα 4 Ιουλίου 2011 κλείσαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού σε εκτέλεση της ομόθυμης εντολής της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών της Ιερισσού στις 8 Ιουνίου 2011.

Στον Χ.Α.Δ.Α. ο Δήμος Αριστοτέλη αποθέτει τα απορρίμματα ολόκληρου του πρώην Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου τα οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και γενικά το πλήθος των του-ριστών που κατακλύζουν την Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Ουρανούπολη.

Στις 11 Ιουνίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. που καίει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα και κατακλύζει με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Ιερισσού.

Σε εκτέλεση της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης, της εντολής του Συντάγματος προς τους πολίτες, της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, του από 7 Μαΐου 2011 δελτίου τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για άμεσο κλείσιμο των 171 Χ.Α.Δ.Α. που ακόμα λειτουργούν στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπ' όψη την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) που συνεπάγεται την άμεση πληρωμή προστίμου 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε Χ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί μετά την 1η Ιουλίου 2011 και πάνω απ' όλα επειδή ο Χ.Α.Δ.Α. καίει ήδη εδώ και 20 μέρες σκορπίζοντας διοξίνες στην ευρύτερη περιοχή και η ρίψη νέων σκουπιδιών πάνω σε φωτιά που δεν έχει σβήσει είναι πράξη τουλάχιστον εγκληματική, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι με κάθε μέσο θα σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

Θα είμαστε εκεί, φυλώντας βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο, για να μην πέσει ούτε ένας τόνος σκουπίδια ακόμα, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.»

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

των:

1.Απόστολου Παπαγεωργίου του Μιχαήλ, κατοίκου Ιερισσού

2.Αλεξίου Αντωνίου του Γεωργίου, κατοίκου Ιερισσού

3.Αναστασίου Αϊβαζίδη του Συμεών, κατοίκου Ιερισσού

4.Χρήστου Δάλλα του Νικολάου, κατοίκου Ιερισσού

κατά:

1.του Χρήστου Πάχτα, Δημάρχου Αριστοτέλη, κατοίκου Αρναίας

2.του Κωνσταντίνου Κατσαβαβάκη, Αντιδημάρχου Αριστοτέλη – υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού, κατοίκου Στρατωνίου

3.παντός υπευθύνου

Από την 11η Ιουνίου 2011 έχει σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού η οποία εξακολουθεί να καίει μέχρι και σήμερα.

Επισημαίνουμε ότι στον ΧΑΔΑ απορρίπτονται τα στερεά απορρίμματα Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Αμμουλιανής, Ουρανούπολης, Σταγείρων, Στρατονίκης, Στρατωνίου και Ολυμπιάδας επί πλέον δε όλων των ξενοδοχείων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και των οικισμών Ξηροποτάμου, Γαβριάδια και ΝΗΡΕΑ.

Επι πλέον επισημαίνεται ότι μεσούσης της θερινής περιόδου η ποσότητα των σκουπιδιών αυξάνεται ΕΚΘΕΤΙΚΑ.

Επειδή η ατμοσφαιρική ρύπανση της ευρύτερης περιοχής Ιερισσού με διοξίνες και άλλες εξαιρετικά επικίνδυνες αέριες ουσίες είναι επικίνδυνη για την Δημόσια Υγεία

Επειδή η ρίψη σκουπιδιών σε καιόμενο ΧΑΔΑ είναι παράνομη και αντιβαίνει σε πυροσβεστικές διατάξεις, σε διατάξεις περί διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας

Επειδή με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών και σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ προς όλους τους ΟΤΑ δίνονται αυστηρές εντολές για κλείσιμο των ΧΑΔΑ που παράνομα και παρά τις καταδίκες της χώρας μας από το ΔΕΚ λειτουργούν

Επειδή με απόφαση του ΔΕΚ και μετά την παρέλευση όλων των προθεσμιών, από 1ης Ιουλίου η χώρα μας θα υφίσταται παρακράτηση στην ΠΗΓΗ ποσού 34.000 ευρώ/ημέρα μόνο για τον ΧΑΔΑ Ιερισσού και συνολικά ποσού 5.800.000 ευρώ/ημέρα για ολόκληρη την υπό καθεστώς χρεωκοπίας Ελλάδα

επειδή κατά τις διατάξεις του Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων, η Δημοτική Αρχή είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Δήμου και επί πλέον της προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Επειδή ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ενώπιον του Δ.Σ. και των κατοίκων Ιερισσού ότι ο ΧΑΔΑ θα λειτουργεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2011, πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς

Επειδή από την έναρξη της πυρκαγιάς η προθεσμία μεταφέρεται ανυπέρθετα στην ημέρα της πυρκαγιάς ήτοι την 11η Ιουνίου 2011

Επειδή η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων Ιερισσού της 8ης Ιουνίου 2011 αποφάσισε να αποκλείσει τον ΧΑΔΑ την 4η Ιουλίου 2011, δηλαδή μετά την προθεσμία που ζήτησε ο Δήμαρχος

Επειδή τέλος κατά το Σύνταγμα των Ελλήνων και ειδικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 29 σε περίπτωση που η Πολιτεία – και ο Δήμος – δεν προστατεύουν το Περιβάλλον και την Δημόσια Υγεία “η προστασία τους είναι δικαίωμα του ΚΑΘΕΝΟΣ”

Επειδή σήμερα 6 Ιουλίου οι ανωτέρω μηνυόμενοι έδωσαν εντολή να απορριφθούν νέα στερεά απόβλητα στον καιόμενο ΧΑΔΑ

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε την επιβολή όλων όσων οι Νόμοι και το Σύνταγμα προβλέπουν κατά των εδώ μηνυομένων.

ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ

Απόστολος Παπαγεωργίου

Αλέξιος Αντωνίου

Αναστάσιος Αϊβαζίδης

Χρήστος Δάλλας


ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Στην λαϊκή συνέλευση της Ιερισσού Χαλκιδικής στις 08/06/2011 που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία παρουσία περισσοτέρων των 700 κατοίκων της πόλης αποφασίσθηκε

«Ο Χ.Α.Δ.Α. πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου δίπλα στην Ιερισσό είναι ένα καρκίνωμα το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί, παλαιότερη απόφαση των κατοίκων, ήταν ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία του, γι αυτό το λόγο για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σκουπίδια μεταφερόταν σε οργανωμένο Χ.Υ.Τ.Α. εκτός του πρώην Δήμου Σταγίρων – Ακάνθου. Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο όμως τα σκουπίδια ξαναρίχνονται ανεξέλεγκτα στον σκουπιδότοπο.

Εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου όπως φαίνεται να έχει διαβεβαίωση ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, δεν σταματήσει η λειτουργία του Χ.Α.Δ.Α., χωρίς να ενδιαφέρει που θα πάνε τα σκουπίδια, οι κάτοικοι της Ιερισσού θα συγκεντρωθούν στις 04 Ιουλίου στον χώρο του σκουπιδότοπου και δυναμικά θα σταματήσουν την λειτουργία του.»

Σήμερα 08/07/2011 παρόλο που ο σκουπιδότοπος συνεχίζει να καίγεται και οι πυκνοί καπνοί γεμίζουν με διοξίνες τον τόπο μας, σε ένδειξη καλής θέλησης και μετά την αναφορά της κυρίας Εισαγγελέως Χαλκιδικής στους πέντε συλληφθέντες τις 06/07/2011, ότι βρέθηκε λύση και σκουπίδια δεν θα ξαναπέσουν σε αυτό τον σκουπιδότοπο, αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Θα παρακολουθούμε από κοντά και εάν χρειασθεί θα επανέλθουμε δυναμικότερα.

Συνεχίζουμε με σεβασμό στην απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού της 08/06/2011.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Πηγες: http://ierissos.blogspot.com/

http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/07/06/hada-police/