Δεν Υποχωρούμε Ούτε Βήμα, Ούτε Όνειρο Πίσω!

Syntagma_2011Η επιχείρηση φίμωσης της φωνής των πολιτών στο Σύνταγμα απέτυχε! Διώξανε σκηνούλες και τραπεζάκια! Εμάς όμως; Πως να διώξεις όνειρο, όραμα, ελπίδα;

Η Πλατεία είναι μέσα μας! Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα πίσω! Όλοι μας κάθε μέρα θα είμαστε εκεί! Γιατί απλά δεν σας θέλουμε πλέον! Δεν μας προσφέρετε αυτά που θέλουμε! Έτσι λοιπόν και ΣΗΜΕΡΑ και ΚΑΘΕ μέρα θα είμαστε εκεί! Να σας τονίζουμε με την παρουσία μας ότι πλέον έχετε αντίπαλο! Τον λαό! Που θα είναι ο τελικός σας κριτής! Αυτό τον λαό που του ρίξατε τόνους χημικά στις 15 και 28-29 Ιουνίου. Ρίχτε ότι θέλετε! Και άλλα χημικά και βία! Αντέχουμε! Εδώ αντέχουμε εσάς τόσα χρόνια! Εμείς όμως θα σας απαντάμε με ήθος! Με ψηφίσματα, τραγούδια, κέφι και πολλές καλημέρες. Γιατί πάνω από όλα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον!

Κάποτε βγήκαμε έξω. Το αποφασίσαμε! Όλοι πιασμένοι χέρι χέρι. Κοιτώντας ψηλά και με καθαρή ματιά. Με όνειρα, ελπίδες και χαμόγελο, που περίσσευε από τον καθένα μας για τον διπλανό μας! Δεν είχαμε σχέδια! Δεν οργανώσαμε κάτι! Απλά βγήκαμε έξω! Από εκείνη την μέρα είμαστε όλοι μαζί . Άλλοι καθισμένοι κάτω, άλλοι όρθιοι αλλά πάντα όλοι μαζί στις λαϊκές συνελεύσεις όλων των πλατειών σε όλη την Ελλάδα! Από το ένα άκρο της ως το άλλο! Αποφάσεις, ψηφίσματα, χέρια σηκωμένα, μάτια βουρκωμένα! Ρίγος πιάνει τον καθένα μας όταν βγαίνει να μιλήσει στην συνέλευση!

Επιτέλους Δημοκρατία και ισονομία! Ένα όνειρο για όλους μας βγαίνει αληθινό! Επιτέλους προχωράμε! Σε αυτό που θέλαμε πάντα! Για εμάς, για τους δίπλα μας, για τα παιδιά μας! Κάθε μέρα μαζευόμαστε, άντρες γυναίκες παιδιά κάθε ηλικίας! Συζητάμε γελάμε! Ζούμε επιτέλους! Αλλάζουμε ως άνθρωποι επιτέλους! Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά γίνεται μέσα μας αργά και σταθερά. Ποταμάκι στην αρχή. Αλλά σιγά σιγά θεριεύει!

Πρόσκληση Συμμετοχής

Της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος

Από τις 25 Μαΐου που ξεκινήσαμε τις λαϊκές συνελεύσεις, παραμένουμε στην πλατεία, παρ’ όλο που η κυβέρνηση, κάνοντας επίδειξη δύναμης, εξαπέλυσε με βαρβαρότητα χημικό πόλεμο στις 15, 28 και 29 Ιουνίου, χρησιμοποιώντας και προβοκάτορες.

Εδώ όμως σπάμε τον φόβο και την απομόνωση και ξαναχτίζουμε τις ανθρώπινες σχέσεις με αλληλεγγύη.

Στην πλατεία Συντάγματος μπορείς να συμμετέχεις ελεύθερα σε όλες τις διαδικασίες.

Συνδιαμορφώνουμε τη νέα πολιτική που στόχο της έχει να αντικαταστήσει το ολιγαρχικό καθεστώς που ζούμε. Έτσι γεννιέται ένας νέος πολιτισμός σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Σε δεκάδες πόλεις και δήμους σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν λαϊκές συνελεύσεις, από τη Θεσσαλονίκη και την Ικαρία, έως τον Έβρο και τα Χανιά.

Ο 20ος αιώνας ανέδειξε δύο συστήματα δημοκρατίας που ήρθαν σε σύγκρουση: αυτό της άμεσης που είναι αδιαμεσολάβητη και όπου οι αποφάσεις παίρνονται από εμάς για εμάς, και εκείνο της έμμεσης , όπου οι αποφάσεις παίρνονται με αδιαφάνεια, με διαμεσολάβηση των κομμάτων, όπου ο λαός δεν ελέγχει τίποτα και μια φορά στα τέσσερα χρόνια έχει δικαίωμα να ψηφίσει τους επαγγελματίες πολιτικούς του ενός ή του άλλου κόμματος. Η έμμεση «δημοκρατία» των κομμάτων βγήκε κερδισμένη, διότι η πολιτική και οικονομική εξουσία είχαν την οργάνωση και τα μέσα να επιβάλουν την θέλησή τους.

Μήπως λοιπόν έφτασε η ώρα για αλλαγή;

Όποιο πολιτικό σκεπτικό κι αν έχεις, αν νοιώθεις πως η κατάσταση δεν πάει άλλο, έλα να πεις τη γνώμη σου, να ανταλλάξουμε απόψεις, για να φτιάξουμε όλοι μαζί το δικό μας αύριο.

Η ισότιμη συμμετοχή σου είναι που κάνει άμεση τη Δημοκρατία.

Μέχρι τώρα, εδώ που γεννήθηκε η έννοια της Δημοκρατίας, ζούμε σ’ ένα καθεστώς ολιγαρχίας, κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Η δημοκρατία, αν δεν είναι άμεση, δεν είναι Δημοκρατία.

Η άμεση Δημοκρατία έχει ξεκινήσει στο Σύνταγμα και στις συνελεύσεις των πλατειών, είναι μια διαρκής διαδικασία που εκτείνεται σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, φέρνοντας μαζί της την συνεργασία όλων των ανθρώπων χωρίς αποκλεισμούς.

Όλες μας οι αποφάσεις, όπως και αυτή η πρόσκληση, διαμορφώνονται και επικυρώνονται από τις λαϊκές Συνελεύσεις.

Εκτός από την Ελλάδα ο ίδιος αγώνας δίνεται σε πολλά μέρη της γης.

Εμπνεόμαστε και συνδεόμαστε με τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις όλου του κόσμου.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι κοινός ενάντια στη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους διαχωρισμούς και την κοινωνική ανισότητα.

Καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, να δράσουν μαζί μας για αυτούς τους κοινούς πανανθρώπινους στόχους.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ο μόνος αγώνας που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται!

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος, Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πηγή: http://real-democracy.gr