Διακήρυξη Γενικής Συνέλευσης της ΒΙΟΖΩ

 1«Μοιραζόμαστε, Ανταλλάσσουμε, Ανακυκλώνουμε!» 

Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της αγάπης στον άνθρωπο και στη φύση!

Έχουν περάσει οι εποχές, που οι καταναλωτές σαν απλοί πολίτες είχαμε κάτι να περιμένουμε από τους νικητές των εκλογών, από την κυβέρνηση και την εξουσία. Σήμερα δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι κυβερνώντες θα καλυτερεύσουν τη ζωή μας ή ότι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας.

Οι πιο κατάλληλοι και οι πιο αρμόδιοι για να διαχειριστούν τις ζωές μας είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Δεν έχει όρια η Πρωτοβουλία, οι Δυνατότητες και η Εφευρετικότητα των τοπικών Κοινωνιών. Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε όλοι πολύ καλά αρκεί να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, στην ομάδα μας και στις τοπικές κοινότητες

Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, οι κερδοσκόποι και οι μαστροποί στο σύστημά τους ρούφηξαν και κατέστρεψαν την Εθνική μας κυριαρχία και οικονομία.

Αποφάσισαν τώρα αντί να μας διώξουν απο τα σπίτια μας -όταν αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τα υπέρογκα επιτόκια των στεγαστικών δανείων- να μας επιτρέψουν να μένουμε σ’ αυτά με ενοίκιο !!!

Σε συνεργασία με τα μέσα μαζικής εξαπάτησης θέλουν να μας επιβάλλουν τις παγκόσμιες ανώνυμες κερδοσκοπικές εταιρείες - βρικόλακες των μεταλλαγμένων και της κλιματικής καταστροφής!

Ποτέ άλλοτε το «μαζί» δεν αποτέλεσε μεγαλύτερη ανάγκη για το καταναλωτικό κίνημα, απο σήμερα!

Το «γιατί» μοιάζει περιττό στην θωριά όλων όσων συνέβησαν μέσα σε λίγο χρόνο σε βάρος των πολιτών – καταναλωτών.

Πλέον ζήτημα δεν είναι μόνο η βουλιμία των μεγάλων της αγοράς... Δεν είναι μόνο τα μεταλλαγμένα ή σκάρτα που θέλουν με το στανιό να μας ταΐσουν... Δεν είναι μόνο το φρέσκο (;) γάλα των 11 ημερών (!) που στοχεύει στον θάνατο της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι μόνο η ελλιπής ενημέρωση και η στέρηση επιλογής... Είναι ότι πλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα παραπάνω χωρίς ή με πενιχρά εισοδήματα!

Στην Ελλάδα του 2014:

Παιδιά λιποθυμούν στα σχολειά απο την πείνα.

Γέροντες σφαγιάζονται μέσα στα σπίτια τους απο εισβολείς που αναζητούν λίγα χρήματα.

Τα μπαλκόνια γίνονται νέα Ζάλογγα για να μπει τέλος στην πληγωμένη περηφάνεια.

Μετράμε νεκρούς και απο τις αναθυμιάσεις πρόχειρων σομπών... καθώς η θέρμανση δεν είναι δεδομένη ούτε για τα μεσαία κοινωνικά στρώματα.  

Τα πράγματα είναι σκούρα, ναι. Αλλά μονάχα αν πάμε να λύσουμε το πρόβλημα ως άτομα, με μια ψυχολογία χαντακωμένη. Έτσι, το χέρι που θα ήθελε να είναι γροθιά... λύνεται και αναποδογυρίζει παίρνοντας την όψη παλάμης ζητιανιάς. Ζητούμενο είναι η αντίστροφη κίνηση.

Μια Καλύτερη Ζωή Είναι Εφικτή

Τοπικά, Ομαδικά, στο δικό μας Σύστημα της Αγάπης στον Άνθρωπο και στη Φύση!

Με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή Αγαθών και Αντίσταση στην Παγκοσμιοποίηση!

Μποϋκοτάζ σε ΟΛΑ τα εισαγόμενα!

(εκτός από τα εργαλεία)

Η Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ καλεί τους καταναλωτές:

√              Να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων και ν’ αντισταθούν στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, μποϋκοτάροντας ΟΛΑ τα εισαγόμενα είδη, εκτός από τα εργαλεία. Ας αγοράζουμε μόνο ελληνικά ποιοτικά προϊόντα. Μπορούμε να ζήσουμε μόνο με την ελληνική παραγωγή.

√              Να επιλέγουν ελληνικά βιολογικά και φυσικά αγαθά, ενισχύοντας τις τοπικές αγορές παραγωγών.

√              Να βρουν και να αξιολογήσουν απ’ ευθείας τους Έλληνες παραγωγούς επιλέγοντας τους καλύτερους. Να δημιουργήσουν άμεση σχέση με τους παραγωγούς. Μόνο αν γνωρίσεις τον παραγωγό μπορείς να αγοράσεις επώνυμο προϊόν.

√              Να πάψουν, όσο μπορούν, να εξαρτώνται από την αγορά και να κάνουν ιδιοπαραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.

ΟικοΑυτάρκεια και Ανταλλαγή Αγαθών

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2014

Η Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ